Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POTVRĐENO PISANJE ALO!

Guzenbauer prihvatio Vučićev poziv!

Autor: Tanjug | 05.09.2013 - 09:35:00h | Komentara: 3

Bivši austrijski kancelar i konsultant niza svetskih kompanija Alfred Guzenbauer ptihvatio je ponudu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se angažuje kao njegov savetnik, saznaje Tanjug iz svojih izvora. Vučuć se o tome dogovorio s Guzenbauerom i očekuje se njegov dolazak u Beograd.

Alfred Guzenbauer

Alfred Guzenbauer | Foto: Foto: CC-BY-SA 3.0/Manfred Werner - Tsui/Wikimedia Commons)


Guzenbauer je ranije potvrdio da razgovara o svom angažovanju kao savetnika u Beogradu, a austrijskoj novinskoj agenciji APA je izjavio da je dobio ponudu da savetuje srpsku vladu i rekao da na tu ponudu pozitivno gleda.

"Potrebno je ophoditi se prema Srbiji s poštovanjem. Srbija mora ispuniti kriterijume, ali ne ide da se Beogradu uvek stavlja pred nos "šargarepa - članstvo" i uvek ponovo povuče", naglasio je Guzenbauer u intervjuu bečkom dnevniku "Kurier".

Guzenbauer ima svoju konsultatntsku firmu i angažovan je kao savetnik u nizu kompanija širom sveta, medju kojima su "Novomatik", "Ekitas kapital", u upravnom je odboru "Sstrabaga" i kompanije "Signa Prime Selection AG", a svojim savetima pomagao je Hipo Alpe Adria banci, nemačkoj VAC grupaciji, koncernu Alpina i kazahstanskom predsedniku Nursultanu Nazarbajevu.

On je saradnik i američkog Kolumbija univerziteta.

Poslovni partneri tvrde da je "pravi intelektualac sa odličnim, brzim shvatanjima i izvrsnom mrežom kontakata".

Njegova firma "Gusenbauer Projektentwicklung & Beteiligung GmbH", koja ima sedište u centru Beča, ostvarila je značajne poslovne rezultate.
Prema ranijem pisanju austrijskih medija, svojim konsultantskim aktivnostima ova firma je izmedju 2009. i 2011. ostvarila bilansnu dobit od 3,23 miliona evra.
Poslednji komentari
  • Vlada Vreme: 05.09.2013 10:31h

    Ako je covek ekspert i ako zna posao, nemam nista protiv iako je stranac.

  • Dijabola Vreme: 05.09.2013 10:39h

    "Potrebno je ophoditi se prema Srbiji s poštovanjem. Srbija mora ispuniti kriterijume, ali ne ide da se Beogradu uvek stavlja pred nos "šargarepa - članstvo" i uvek ponovo povuče", naglasio je Guzenbauer u intervjuu bečkom dnevniku "Kurier". Potpisujem, ali naravno moramo i sami sebe postovati da bi nas i drugi postovali.

  • KOS Vreme: 05.09.2013 16:25h

    verujem da ce gospodin Guzenbauer dati svoj maksimum u radu za srpsku vladu kako bi dokazao da ima veliki uticaj u medjunarodnoj zajednici, odnosno, u eu. ne verujem ni da ce imati velika porimanja za taj polozaj i da ce raditi zbog casti i uverenja da je srbija na pravom putu. potez vucica je izuzetno prefidan i jos vise i lakse otvara vrata eu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP