Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ČEŠKI PREDSEDNIK PRI STAROM STAVU

Hašim Tači je ratni zločinac

Autor: Srna | 30.04.2015 - 09:40:00h | Komentara: 2

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je da je Hašim Tači ratni zločinac i kriminalac, a da je "kosovski presedan" otvorio "Pandorinu kutiju" i započeo opasan proces prekrajanja granica i menjanja teritorijalnog integriteta u svetu.

Miloš Zeman

Miloš Zeman | Foto: AP

Zeman je rekao da, iako je Češka priznala samoproglašeno Kosovo, on ga lično ne priznaje, te ukazao da to pokazuje i činjenicom da nikada nije imenovao ambasadora Češke u Prištini.
On je za "Večernje novosti" ocenio da priznavanje samoproglašenog Kosova nije neophodan uslov za članstvo Srbije u EU, ističući da ga ne priznaje ni pet članica EU - Slovačka, Španija, Grčka, Rumunija i Kipar.
Zeman je napomenuo da su unilateralne vojne akcije bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, kakve su bile bombardovanje Srbije, kao i slučaj Iraka, Sirije i Libije, bile katastrofalne.
"To su lekcije koje moraju da nas nauče da se provode samo one akcije koje će biti pod kišobranom Saveta bezbednosti UN. Jer, sve stalne članice imaju zajedničkog neprijatelja, a to je islamski terorizam", rekao je Zeman.
Češki predsednik je podsetio da je u više navrata pozivao na odbranu Evrope od islamizacije, navodeći da je to potpuno drugačija kultura.
"To je potpuno drugačija kultura, koja, između ostalog, isključuje polovinu populacije iz javnog života, a to su žene", ukazao je Zeman.
Govoreći o odnosu Praga prema Beogradu, Zeman je napomenuo da Česi duguju Srbima zbog podrške iz prošlosti, koju moraju da vrate.
"Srbi su podržali Češku 1934. i 1944. godine, poslije sovjetske agresije na našu zemlju. Mi smo vaši dužnici i moramo da vratimo naš dug, a prijateljstvo je jedno od najboljnih načina za to", istakao je Zeman.
Poslednji komentari
  • Predator Vreme: 30.04.2015 10:16h

    Pametan covek

  • zoran vujovic Vreme: 30.04.2015 11:24h

    ne mislim da je to stav evropske unije

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP