Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ŽELJKO OŽEGOVIĆ, KANDIDAT LDP-A ZA GRADONAČELNIKA

Hitno s ulica ukloniti divlje taksiste!

Autor: M. K. | 21.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Verujem da će LDP ostvariti dobar rezultat na beogradskim izborima jer će Beograđani glasati za one koji će za njih uraditi najbolji posao i rešiti im probleme, a ja sam neko ko ima i znanje i iskustva jer se dugo bavim lokalnom samoupravom i problemima na lokalnom nivou, kaže u intervjuu za „Alo!“ Željko Ožegović, kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda.

Željko  Ožegović, kandidat  LDP-a za gradonačelnika

Željko Ožegović, kandidat LDP-a za gradonačelnika

- Šta je plan LDP-a za Beograd?
- Želimo da pokrenemo investicionu spiralu u Beogradu, da privučemo nove investicije, ulažemo u infrastrukturu, pojednostavimo izdavanje građevinskih dozvola... Zalažemo se i za reformisanje gradske uprave, ali i za vraćanje nadležnosti beogradskim opštinama. Jedan od gorućih problema su i divlji taksisti i to mora da se reši do kraja godine. Naravno, bezbednost u gradu je prioritet nad prioritetima i zato ćemo insistirati da grad bira načelnika beogradske policije, koji će biti odgovoran gradonačelniku. Za sve to imamo plan i verujemo da ćemo imati priliku da ga sprovedemo.


- Šta je bio problem, pa sve ovo što ste nabrojali nije rešeno prethodnih godina, kad je Beograd vodio DS, a vi kao kadar te stranke i saradnik Dragana Đilasa sedeli u gradskoj vlasti?
- Grad se svodio samo na gradonačelnika Dragana Đilasa i predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića. Nije bilo sistema i to mora da se promeni. Članovi Gradskog veća nisu imali zaduženja voljom gradonačelnika, već su nam bili povereni samo određeni i povremeni poslovi. Đilas se oslanjao samo na svoje pomoćnike i naši predlozi nisu imale gotovo nikakvog efekta.

- Znači, vi sada smatrate da gradska vlast, u kojoj ste i vi bili član Gradskog veća, nije dobro vodila Beograd?
- Neka o tome svoj sud daju Beograđani na izborima. Verujem da je Beogradu potreban sposoban i stručan gradonačelnik, ali i uvažavanje struke u svakom poslu i poštovanje svake institucije. O sudbini Beograda ne može da odlučuje jedan ili dva čoveka.

- Je l’ to, možda, razlog što ste iz DS-a prešli u LDP?
- Demokratska stranka i ja smo se razilazili polako i taj proces je trajao pet, šest godina. Uvek sam bio bliži načinu rada nekadašnjeg gradonačelnika Nenada Bogdanovića. Sa druge strane, nije mi data šansa da iskoristim svoje znanje i iskustvo, koje sam pokazao vodeći opštinu Novi Beograd osam godina. Još kada sam čuo da se prave tajni spiskovi, odnosno liste za odbornike, kao i način na koji se to radi, prelomio sam da odem.

- Da li ste razgovarali sa Đilasom pred odlazak iz DS-a ili posle toga?
- Ne.

Bez kompromisa

- U DS-u tvrde da se LDP otvoreno nudi SNS-u, pa ako LDP pređe cenzus u Beogradu, da li ćete biti koalicioni partner naprednjaka?
- Hajde da to ostavimo za 16. mart. Pošto ne znaju šta drugo da kažu, onda pričaju takve besmislene stvari. Da sačekamo da se zatvore biračka mesta, a jedino je sigurno da LDP neće praviti kompromis u vezi sa svojom politikom.

Poslednji komentari
  • Student Vreme: 21.02.2014 10:07h

    Beograd ima mnogo problema,nelegalni taksisti su jedan od njih.Mislim da LDP zna kako te probleme treba resiti.

  • Ninica Vreme: 21.02.2014 10:10h

    Napadi na vozace i kontrolore,taksisisti koji rade "na crno",niz problema je dugacak.Do sad se nijedna vlast nije borila protiv ovog sto sam naveo,osim LDP-a.Oni ocigledno jedini brinu o gradjanima.

  • Mara Vreme: 21.02.2014 10:16h

    I ja se iskreno nadam da ce sugradjani prepoznati kvalitet LDP-a i dati im sansu da srede stanje u Beogradu.

  • Dejan Vreme: 21.02.2014 10:22h

    Stvarno jeste sramota da stranci kad slete na aerodrom Nikola Tesla prvo sto vide jesu divlji taksisti ! Podrzavam ovu izjavu Ozegovica !

  • Ekonomista Vreme: 21.02.2014 20:34h

    Ako je deregulacija način rešavanja divljaka, ja ću da glasam za njega. Zato što to znači da razume šta je uzrok ove posledice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP