Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER NIJE IZNENADIO OPOZICIONE LIDERE

I opozicija spremna za izbore!

Autor: M. Keranović - D. Ramadani | 15.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Opozicija u Srbiji spremna je „ko zapeta puška“ za izbore, pa tako za njih ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi se Aleksandar Vučić opredelio da u isto vreme sa lokalnim i pokrajinskim, budu održani i parlamentarni izbori, što je juče „Alo!“ prvi i najavio.

„Odlična je ideja da na proleće budu i  parlamentarni izbori, jer Srbija ne pamti  goru Vladu od Vučićeve“, kaže Bojan Pajtić

„Odlična je ideja da na proleće budu i parlamentarni izbori, jer Srbija ne pamti goru Vladu od Vučićeve“, kaže Bojan Pajtić | Foto: Oliver Bunić

Lider demokrata Bojan Pajtić ipak napominje da bi raspisivanje lokalnih izbora pre proleća bilo protivustavno i ističe da bi bilo odlično da na proleće budu i parlamentarni izbori.


- Nama je, kao stranci, svejedno da li su izbori u decembru ili martu. Međutim, Ustav je jasan. Mandat odbornika u lokalnim samoupravama traje četiri godine, tako da bi raspisivanje lokalnih izbora pre proleća bilo protivustavno. Odlična je ideja, da na proleće budu i parlamentarni izbori, jer Srbija ne pamti goru Vladu od ove Vučićeve - kaže za „Alo!“ lider demokrata Bojan Pajtić.

I lider Nove stranke Zoran Živković navodi da ga ne bi iznenadilo da Vučić raspiše vanredne parlamentarne izbore.
- Ne bi me iznenadilo iz dva razloga - prvi je da bi se zaustavio dalji pad rejtinga Srpske napredne stranke, a drugi da bi se uz ličnu popularnost Aleksandra Vučića, ostvarili bolji rezultati i na pokrajinskim i lokalnim izborima. Kada je Nova stranka u pitanju mi smo doneli odluke kojima je podignuta borbena gotovost stranke na najviši nivo. Za izbore se pripremamo kao da izlazimo sami, ali smo otvoreni za koalicije sa strankama koje su spremne da se bore protiv loše vlasti - navodi Zoran Živković.

Janko Veselinović iz Tadićeve Socijaldemokratske stranke, kaže da raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nije nerealno.
- Od ovakvih partija na vlasti može se sve očekivati i ništa nas ne bi iznenadilo. Raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nije nerealno, ali smatram da bi takva odluka bila vrhunac političke neodgovornosti. SDS je u svakom trenutku spremna za izbore, ali mislim da je to u ovom trenutku jako neodgovorno. O potencijalnim koalicijama je rano pričati. Svaka stranka želi da samostalno izađe na izbore - ističe Veselinović.

Podsetimo, „Alo!“ je juče objavio da premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja o preveremnim opštim izborima, a i iz SNS-a smo dobili potvrdu da su u vladajućoj stranci potpuno spremni za izbore.

Sanda  Rašković  Ivić

Sanda Rašković Ivić | Foto: Tanjug

Sanda: Nama rejting raste


Sanda Rašković Ivić, predsednica Demokratske stranke Srbije, misli da će premijer Aleksandar Vučić raspisati parlamentarne izbore zajedno sa lokalnim i pokrajinskim, kako bi parlamentarni povukli rezultate i na lokalu.
- DSS kao opoziciona partija se uvek zalaže za izbore, jer je ova vlast štetočinska. Naš rejting je u laganom, ali stalnom porastu i mi smo spremni za izbore na svim nivoima. Na izbore izlazimo u okviru patriotskog bloka - kaže Rašković Ivić.

Kenan Hajdarević

Kenan Hajdarević

LDP za dogovor

- Odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora donosi Vlada Srbije. Srbiji je pre svega potreban dogovor o poslu koji je neophodno da se uradi. LDP se trenutno priprema za lokalne i pokrajinske izbore. Mi svake izbore vidimo kao šansu. Kada su u pitanju eventualne koalicije, za vanredne parlamentarne izbore, sada bi bilo neozbiljno o tome govoriti - kaže za “Alo!” Kenan Hajdarević, član Predsedništva LDP-a.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP