Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DS I URS IZ VRBASA OSVAJAJU VOJVODINU

I Pajtić zabio nož u leđa Đilasu

Autor: Ekipa Alo! | 13.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 11

Dok lider demokrata Dragan Đilas ne propušta priliku da žestoko ospe po Mlađanu Dinkiću, dotle njegovom zameniku Bojanu Pajtiću ne smeta da predsednika URS-a srdačno i uz medijsku pompu ugosti u stranačkim prostorijama u Novim Sadu i s njim napravi pakt za lokalne izbore u Vrbasu.

„Ja sam ovde isključivo  zbog  Pajtića, a o  predsedniku DS-a ne bih da komentarišem“: Dinkić

„Ja sam ovde isključivo zbog Pajtića, a o predsedniku DS-a ne bih da komentarišem“: Dinkić

Vojvođanski lider DS-a ugostio Dinkića, koji je
pod njegovim krovom kudio
šefa demokrata

Prema saznanjima “Alo!”, Pajtić i Dinkić uveliko razgovaraju o eventualnoj saradnji i na višim nivoima, iako iz Demokratske stranke to demantuju.
- Pajtić je svestan da mu se pozicija u Vojvodini, gde je godinama bio apsolutni vladar, ozbiljno drma i da je teško zamisliti da ostane na čelu Vojvodine sa ovakvim DS-om.

Svađa zbog para

Jedan od poslednjih velikih sukoba Dinkića i Đilasa počeo je početkom leta, kada je gradonačelnik Beograda bio kivan na obustavu finansiranja grada s republičkog nivoa i za to okrivio tadašnjeg ministra finansija i privrede. “Preklinjem, ne zahtevam da se više ne maltretira Beograd i moram da pitam Mlađana Dinkića: dokle više... Ako sam ja problem, recite, pa da rešimo taj problem”, poručio je Đilas.

Mlađan Dinkić mu je zanimljiv pre svega zbog dobrih kontakata sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem. S druge strane, lider URS-a traži slamku spasa da u Vojvodini opstane kao politički faktor, a upravo to mu omogućava saradnja s Pajtićem. Istina, Đilasu je bilo poznato za koaliciju URS-a i DS-a u Vrbasu, ali je bio iznenađen kada je video da je ta njihova saradnja zabeležena pred TV kamerama - objašnjava naš izvor iz DS-a.

Mnogima je bilo neobično što su običnu saradnju na lokalu, koju po pravilu potpisuju lideri lokalnih odbora, ugovorili Dinkić, kao šef URS-a, i Pajtić, zamenik predsednika DS-a, i to u strančkim prostorijama demokrata u glavnom gradu Vojvodine.

Zanimljivo je da Dinkić tom prilikom nije krio netrpeljivost prema Đilasu, a da je sve to slušao i nemo posmatrao Pajtić.

- Ja sam ovde isključivo zbog Bojana Pajtića, sa kojim odlično sarađujem i sa kojim se poznajem još iz vremena dok je DS vodio pokojni Zoran Đinđić, a predsednike DS-a ne bih želeo da komentarišem - izjavio je u sredu lider URS-a.

Zar i ti, sine  Bojane?: Đilas

Zar i ti, sine Bojane?: Đilas | Foto: Oliver Bunić


Pajtić je na sve spekulacije da saradnjom s Dinkićem okreće leđa predsedniku Đilasu rekao da nikome ne okreće leđa i da to nikako ne predstavlja cepanje stranke, već ukrupnjavanje i povezivanje svih proevropskih stranaka.

Stefanović: Sve su to spekulacije i ništa više
Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović tvrdi za “Alo!” da su saradnju demokrata i regionalista u Vrbasu ugovorili Pajtić i Dinkić uz znanje Đilasa i da u tome nema ništa sporno.
- Nema u ovome nikakvih zakulisnih radnji. Ovim se samo sprovodi odluka pokrajinskih organa DS-a da se u svakoj opštini, gde god je moguće, ujedine opozicione snage i od toga ne treba izvlačiti zaključke da se tako nešto sprema i na višim nivoima vlasti. Ideja o saradnji u Vrbasu potekla je sa lokala i centrala ju je samo podržala. Slične saradnje mogu da se dese i u drugim opštinama, na primer u Odžacima, gde nas najpre čekaju izbori. Sve ovo što dalje pitate su obične spekulacije - izjavio je Stefanović.

Poslednji komentari
  • realista Vreme: 13.09.2013 07:19h

    Eh, kako bi voleli da se DS raspadne, ali neće to nikad biti :D. Nego, ko je u koaliciji sa čovekom koji pije kafu sa narko-bosovima i to?

  • mima Vreme: 13.09.2013 08:20h

    Neka vidi gospodin Djilas kako je to biti b a j a bez para. Tako je i Vojvodini, koja ne dobija svoj novac od drzave, a koji joj po Ustavu pripada.

  • mima Vreme: 13.09.2013 08:23h

    Ovaj Vesic je uvek bio uz svaku vlast od 2000. godine, bilo na koji nacin. Ne bi trebalo da bude u sportu!

  • Dragan Vreme: 13.09.2013 11:19h

    Dijals ,Nas predsednik !!! Radikali,uzeli ste sve medije i mozete samo da ga mrzite,on ce Vas pobediti jer covek radi,a ne baca prasniu i maglui narodu u oci....

  • DSV Vreme: 13.09.2013 11:52h

    Tadic je abolirao Dacica i to mu se osvetilo! Pajtic je abolirao grobara Vojvodine i to ce mu se osveti ti!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP