Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER NASTAVLJA DA OKUPLJA KADROVE IZ PROTIVNIČKOG TABORA

I Vučić sit i koze na broju!

Autor: I. K. | 09.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Posle izbornog „potopa“ LDP je ostao van parlamenta, ali bi vrlo lako mogao da uđe u Vladu Srbije! Princip Aleksandra Vučića da okuplja kadrove iz protivničkog tabora, poput DS ili URS-a, očigledno je primenjen i prilikom dovođenja kandidata LDP-a za gradonačelnika Beograda Željka Ožegovića na mesto državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, koje vodi Kori Udovički, kao nestranački ministar.

Željko Ožegović (LDP) biće državni sekretar u Vučićevoj vladi

Željko Ožegović (LDP) biće državni sekretar u Vučićevoj vladi | Foto: FoNet

Međutim, ovaj bivši demokrata i trenutno najozbiljniji kandidat za potpredsedničko mesto u LDP-u juče nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da će uskoro i zvanično biti imenovan za državnog sekretara u Vučićevoj vladi. „Alo!“ je ipak dobio nezvaničnu potvrdu iz LDP-a da je ovaj angažman u Nemanjinoj 11 aminovao njegov stranački lider Čedomir Jovanović i Ožegović će biti postavljen kao ekspert za lokalnu samoupravu. To je inače oblast kojoj je posvetio ceo dosadašnji rad, posebno tokom mandata predsednika opštine Novi Beograd i člana Gradskog veća Beograda.


Ipak, najviše buke izazvalo je prvo Vučićevo „zahvatanje“ iz drugih stranaka prilikom formiranja prethodne vlade, i to angažovanje Milice Delević da kao kadar tek poraženog DS-a vodi Kancelariju za evropske integracije. I upravo sastavljena Vlada na odgovornim funkcijama će imati one koji nisu preživeli izborni cunami, a među prvima su stigli oni iz URS-a. Kao što je „Alo!“ objavio, Vučić namerava da posao šefa svog premijerskog kabineta poveri Ivici Kojiću, koji je tu funkciju obavljao za nekadašnjeg lidera URS-a Mlađana Dinkića i važio je za njegovog dugogodišnjeg bliskog saradnika.
Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 09.05.2014 09:21h

    Ожеговић је познат у Новом Београду са својим предузећима и радњама. Добре паре је Жељко са другима зарадио за време док је био у ДС-у и док је у два мандата био председник Градске општине Нови Београд. Па где њега нађоше.

  • Miljenko manjina Vreme: 09.05.2014 20:12h

    Nista neobicno. Nama je to ljudima nesvatljivo da iz drugih stranaka se uzimaju strucnjaci jer to do sada nije radjeno. Zato je i Vucic i dobio toliku podrsku jer su ga ljudi prepoznali da se razlikuje i odskace od drugih politicara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP