Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROMENE NA ČELU POKRAJINE

Igor Mirović premijer Vojvodine

Autor: Danas | 16.06.2014 - 08:33:00h | Komentara: 19

Funkciju premijera u rekonstruisanoj Vladi Vojvodine preuzeće Igor Mirović, potpredsednik Srpske napredne stranke, saznaje Danas.

Ekonomista  sa dušom  poete: Igor  Mirović

Igor Mirović | Foto: Robert Getel

Iako Predsedništvo SNS tek treba da zaseda o toj temi i da se izjasni o kadrovskim rešenjima koja će preuzeti funkcije u strukturi buduće vlasti, Mirović je još pre nekoliko meseci u stranci pozicioniran kao prvi čovek za Vojvodinu koji će sesti u premijersku fotelju.
To je i razlog zbog kojeg ga predsednik SNS i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nije postavio na neku od funkcija vlasti na republičkom nivou.
Neformalni razgovori naprednjaka sa strankama koje čine vojvođanski parlament uveliko traju, a zvanični bi trebalo počnu u narednih desetak dana.
To znači da bi, kako tvrde sagovornici Danasa, glasanje za rekonstrukciju, odnosno „obaranje“ vlasti aktuelnog premijera Vojvodine i lidera DS Bojana Pajtića, trebalo da se dogodi početkom jula meseca. Međutim, kako tvrde naši sagovornici, sve je već dogovoreno, a u novi sastav vlasti ući će svi, osim vojvođanskih radikala i demokrata.
Prema rečima Miloša Vučevića, gradonačelnika Novog Sada i funkcionera SNS, „konkretno ime budućeg premijera Vojvodine odrediće stranka u vremenu koje bude relevantno“.
„Igor Mirović je određen ispred stranke za Pokrajinu, a da li će zauzeti mesto premijera Vojvodine, o tome će odlučiti stranački organi“, istakao je za Danas Vučević.
Gojko Radić, član Predsedništva SNS, pozdravlja odluku SRS da daju podršku za obaranje vlasti DS u Vojvodini.
„Mi imamo podršku za rekonstrukciju vlade i bez radikala, koji su se izjasnili da će glasati za skidanje Bojana Pajtića sa vlasti, ali i da neće podržati stvaranje nove većine bez izbora. Očekujem da se do kraja meseca dogovorimo sa strankama koje podržavaju rekonstrukciju i da početkom jula već imamo glasanje u Skupštini Vojvodine“, ističe za Danas Radić.
On pojašnjava procenu SNS zbog čega je najbolje najpre rekonstruisati vladu pa tek onda „ići na vanredne izbore“.
„Nije tu reč o nekakvim procenama šta je dobro za zemlju u ovom trenutku, a šta ne. Izbori su uvek dobri i mi ne bežimo od njih. Problem je samo u tome što su pred nama letnji meseci, što nije dobro vreme za održavanje izbora“, zaključuje Radić.
Pavle Budakov, šef poslaničkog kluba SPS u Skupštini Vojvodine, kaže za Danas da neformalni razgovori te stranke sa naprednjacima o rekonstrukciji vlasti uveliko traju.
„Rekonstrukciju će podržati sve stranke osim DS i SRS. SVM je jedina stranka, osim DS, koja nije glasala za promenu izbornog sistema, ali očekujemo i njihovu podršku, s obzirom na to da su već izašli u javnost sa idejom o tome kako bi trebalo rekonstruisati vlast“, ističe Budakov.
Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 16.06.2014 10:18h

    E to bi se moglo zvati "nasilje vladajuce drzavne partije" ili "izdaja Madjara i Ligasa"!Nema trece jer samo IZBORI su legalni sve ostalo je ILEGALNO i nasilno dolazenje na vlast!

  • B54 Vreme: 16.06.2014 10:36h

    Ma smislili ste vi sve lepo, ražanj je moderan i lep, ali nema zeke !!!

  • Milos Balsic Vreme: 16.06.2014 10:48h

    Vec odavno se prica o promeni vlasti u pokrajini, tako da je ovo bilo za ocekivati s obzirom na odnos snaga da naprednjaci preuzmu kormilo. Milos Balsic

  • spiderman Vreme: 16.06.2014 10:52h

    E sa mirovicem na celu Vojvodina ce dosta da napreduje

  • Milica Jakic Vreme: 16.06.2014 11:29h

    Krajnje je vreme za promene i u Vojvodini, 16. mart je dokaz da trenutni predsednik vlade Vojvodine vise ne uziva poverenje gradjana, odnosi snaga su promenjeni i to treba postovati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP