Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DIJALOG SA PRIŠTINOM

Ilić: Korektan susret sa Tačijem

Autor: Ekipa Alo! | 22.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 5

Premijer Ivica Dačić je susretom sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton pokazao dobru volju za razgovore i dogovore, rekao je ministar Velimir Ilić.

Velimir Ilić

Velimir Ilić | Foto: Rajko Ristić

„To svakako ne znači da mi priznajemo nezavisno Kosovo ili da odobravamo ono što se u pokrajini dogodilo“, rekao je Ilić Tanjugu i naglasio da je taj potez pokazatelj dobre volje za razgovore i dogovore. Ocenivši da je premijer Srbije imao „korektan susret sa Hašimom Tačijem“, Ilić je rekao da „rukovanje sa kosovskim premijerom nije bilo ni ritualno niti istorijsko“.

On je ukazao na to da „Evropa insistira na dijalogu Beograda i Prištine kako bi se dobio datum za početak pregovora sa Evropskom unijom“.

Podsetimo, predsednik vlade Ivica Dačić izjavio je juče da je vreme za istorijski dogovor sa Prištinom i za to da se pregovori okončaju. Dačić je istakao da „pristankom na razgovor sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem ne znači da smo priznali Kosovo“, ali da će doći do „vidljivog napretka“ u odnosima Prištine i Beograda.
Poslednji komentari
  • Bebek Vreme: 04.11.2012 17:58h

    Tako je g.Ilicu/Samo razgovorima i pregovorima moze se prevazidji ova situacija.U srcu stare Evrope dve drzave i dva naroda koji su do skoro zivjeli u zajednici ne mogu da se razume.Proslo je vrijeme i otisao je jedan /ne/covjek /medju ostalima/ koji je nedavno stvari htio rjesiti kursumima,

  • goran nis Vreme: 10.01.2013 10:37h

    Niko svetu ne pregovara sa zlocincima i teroristima.Sa tim cinom perete krvave zlocinacke ruke i pljujete na nase zrtve! Zasto oni nisu pregovarali sa Bin Ladenom?

  • gavrilovic Vreme: 16.01.2013 11:19h

    Ovaj kulov opstaje u svim varijantama. Vracaj fotelje iz skupstine,supcino!

  • Mrki Vreme: 17.01.2013 05:40h

    Dok su to radili žuti,onda su to bili dušmani i izdajice.A sada kad to radite vi izdajice,onda je to u skladu sa dogovorom i pristupnim pregovorima za EU.Nije nego švercujete sa Tačijem,pa vam treba.Ko još može da uvažava dušmanina koji ima medjunarodnu poternicu,zbog zločina nad Srbima.Neka vas je stid i sramota.

  • Zevs Vreme: 08.03.2013 21:03h

    Veljo brate znaci ne verujem.Tako ti je bistar pogled i visoko celo da iz tebe sija intiligencija ,a sto rece Vulin pre par meseci mi se necemo rukovati s Tacijem ,a sad?sve ovo je govorio Car Ceda Jovanovic jos pre par godina ,ali onda je paljena americka ambasada aCeda je bio izdajnik>Ajmo svi Srbi sKiM da se brane ognjista dizite guzice iz Beograda

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP