Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Ilić: Zataškana afera pronevere tri milijarde maraka

Autor: Tanjug | 18.11.2013 - 11:49:00h | Komentara: 5

Ministar građevine Velimir Ilić izjavio je danas da bi trebalo rasvetliti zataškanu aferu sa iznošenjem novca iz Srbije na Kipar, gde je na računima bilo više od tri milijarde nemačkih maraka.

Velimir  Ilić

Velimir Ilić | Foto: Željko Šafar

"To je neko zataškao i do danas to stoji. Očekujem da se to aktivira", rekao je Ilić novinarima nakon otvaranja Sajma voda u Beogradu.

Ilić je potvrdio da je Vlada Srbije 2001. godine imenovala njega za predsednika tročlanog Radnog tima u kome su, osim Ilića u ime Vlade, bili i jedan predstavnik MUP-a i jedan iz Narodne banke Srbije.

Prema njegovim rečima, članovi tog tela su otišli na Kipar gde su dobili podatke i izveštaje od tadašnjeg predsednika Kipra i ministra policije o novcu koji je Srbija imala na računima u toj zemlji.

"Iskopirali smo podatke i dostavili ih tadašnjem premijeru i ministru finansija u našoj zemlji", naveo je Ilić, i dodao da su ti računi zatim počeli da se prazne, prebacuju na druge kompanije i van Kipra.

On je kazao da svi izveštaji o tome i dalje postoje, kao i da je tadašnji ministar pravde Vladan Batić podneo krivične prijave, a kao svedoke naveo Ilića, Borku Vučić i Vuka Obradovića koji je u Vladi bio zadužen za borbu protiv korupcije.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 18.11.2013 17:42h

    Криминалци свих земаља, уједините се!

  • KIKI Vreme: 18.11.2013 18:09h

    VELJO PITAJ DACICA ZA KOFERCE SA KIPRA MOZDA GA JE NEGDE ZATURIO PA NEMOZE DA NADJE.

  • nedjo Vreme: 19.11.2013 04:03h

    lele šta je pare,,,,

  • momazver Vreme: 19.11.2013 07:56h

    Veljo,izgleda *posteno* to sto radis, ALI nije posteno sto TO pitanje aktiviras s vremena na vreme/kad Mlada nije u vladi/ YASTO SVE VREME OD KAKO SI IMAO TU INFORMACIJU KAO POSTENI GRADJANIN NISI TRAZIO I INSISTIRAO DASE SVE ISPITA DO KRAJA..a ne da se krijes iza ministarske fotelje...*to nije moj posao ima ko to da ispituje iistrazuje..* Narodni interes veci je od svake ministarske fotelje i sitnog interesdzluka koji ti trenutno pokazujes,post festum,kad te pare vise ni sveti bog nece naci.Jeste da je zlo to sto se desilo/i desava sa narodnim parama/,ali nacin na koji ti to *cackas* je obicno jajarenje.

  • Toma Vreme: 21.11.2013 10:42h

    Postovani ministre,u redu je da se svepljacke narodnog novca otkriju,ali nestomnogo vam je trrebalo vremena dease to setite.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP