Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRESUDA APELACIONOG SUDA

Inspektori na uslovnoj zbog iznuđenih iskaza!

Autor: Tanjug | 10.05.2015 - 16:22:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na uslovne kazne od po 11 meseci zatvora sa rokom provere od pet godina policjace Predraga Nešića i Milomira Teofilovića zbog iznude iskaza od osumnjičenog 2000. Godine.

Korupcija

Korupcija | Foto: Profimedia.rs

 
Tom odlukom sud je preinačio prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom su policajci bili oslobođeni optužbi. Oštećeni je radi ostvarivanja svog imovinsko - pravnog zahteva upućen na parnicu, navodi se u odluci Apelacionog suda koja je objavljena na sajtu tog suda.

U odluci Apelacionog suda se navodi da su Nešić i Teofilović su osuđeni što su 7. i 8. decembra 2000. godine, u prostorijama OUP - a Vračar, kao deurni inspektori prilikom sasluanja A.A. prema njemu upotrebili silu u nameri da mu iznude iskaz.
Silu su, kako se dodaje, upotrebili da bi mu iznudili priznanje i izvrenje jo nekih krivičnih dela teke krađe na teritoriji Beograda, pored jednog dela koje je priznao - na čijem izvšrenju je zatečen.

Iznuđivanje iskaza je praćeno tekim nasiljem, usled kojeg je dolo do tekog telesnog povređivanja tada saslušavanog A.A, navodi se u presudi.
Po nalaenju Apelacionog suda izrečene kazne su adekvatne kako teini izvrenih krivičnih dela, tako i ličnostima okrivljenih kao izvrioca i njime će se postići svrha izricanja krivičnih sankcija, odnosno dovoljno će se uticati na okrivljene da ubuduće ne vre ovakva ili slična krivična dela.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP