Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

U SUBOTIČKOM SPS-u

Isključili ih iz stranke, a oni ostali u vlasti

Autor: M. Popadić | 02.03.2015 - 14:15:00h | Komentara: 2

Nakon višemesečnih nesuglasica i prinudne uprave preksinoć je održana izborna konferencija GrO SPS-a na kojoj je za predsednika izabran Nebojša Crnogorac, a petorica članova koji su u stranci od njenog osnivanja isključeno je iz partije zbog frakcionaštva, neposlušnosti i nesaradnje sa dosadašnjim privremenim organom.

Subotica

Subotica | Foto: B. Vučković

Jedna od prvih odluka koju je donelo novoizabrano rukovodstvo bila je isključenje iz stranke dvojice odbornika - Duška Stipanovića i Predraga Bobića. Potvrđeno je da je pre ove odluke Pokrajinski odbor SPS isključio iz stranke Tomislava Veljkovića, zamenika gradonačelnika Subotice, Dervu Ahmetovića v.d.direktora JP "Toplana" i Dragana Božinovića, v.d. direktora "Subotica gasa".

Novoizabrani predsednik Crnogorac izjavio je preksinoć da "isključeni članovi nisu više naši predstavnici u lokalnom parlamentu", ali oni su juče, kao da se ništa nije dogodilo, normalno obavljali funkcije na koje ih je partija svojevremeno izabrala. Da rošomonijada bude kompletna treba reći da su se na dnevnom redu jučerašnje Gradske sednice našla i imenovanja Ahmetoivića i Božinovića na funkcije direktora u dva JP. Predlog SPS-a (koalicionog partnera u lokalnoj vlasti) da se ova tačka dnevnog reda odloži nije prihvaćena.

- Može nas stranka isključiti iz članstva, ali takvu odluku mora da potvrdi GO SPS-a, izjavio je odbornik Stipanović, dok je Tomislav Veljković još prošle nedelje rekao za "Alo" da je "čuo za isključenje, ali to može uraditi samo GO, a ne Pokrajinski odbor".

Branko Ružić i Dušan Bajatović, koji su prisustvovali izbornoj konferenciji, potvrdili su da je saglasnost novom rukovodstvu dao i sam predsednik Dačić, jer kako reče Bajatović, "ako treba da se bira između šačice vlasti i dobro organizovanog i jakog SPS-a, onda biramo partiju".
 
Poslednji komentari
  • Mile kontras Vreme: 02.03.2015 16:07h

    A zasto se sad ne pojavis na tv i kazes kako je nafta skocila, kao sto si se bunio jer niko nije objavio da je nafta pala?!

  • miki Vreme: 02.03.2015 16:15h

    A ko će da ispravi što Rističević upropasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP