Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RAZREŠENA DIREKTORKA

Ivana Ćirković zahvalila NVO i Vladi Srbije

Autor: Beta | 09.03.2015 - 15:37:00h | Komentara: 0

Razrešena dikretorka Vladine Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Ivana Ćirković zahvalila je danas svim nevladinim organizacijama na podršci, kao i Vladi Srbije na razumevanju značaja uloge civilnog društva u svim pokrenutim reformskim procesima.

Ivana Ćirković

Ivana Ćirković | Foto: Z. Ilić

U saopštenju Kancelarije navodi se da je ona je prvi rukovodilac te institucije koja je osnovana Uredbom o Kancelariji za saradnji sa civilnim društvom iz 2010. godine.
Kao reultate rada Kancelarije pod rukovodstvom Ivane Ćirković u saopštenju se navodi da je prvi put kroz naziv institucije uveden međunarodni i evropski termin "civilno društvo", da su uspostavljeni redovni mehanizmi komunikacije i saradnje sa državnim organima i organizacijama civilnog društva.
Tokom četiri godine veliki broj državnih službenika na svim nivoima prošao je obuku na temu saradnje sa organizacijama i transparentnog budžetskog finansiranja aktivnosti organizacija, a počeo je i proces izrade prve Nacionalne strategije i Akcionog plana za podsticajno okruženje za razvoj civilnog društva za period 2015-2019. godine.
Kancelarija je navela i da su u prethodnom periodu usvojene smernice za uključivanje organizacija civilnog društva u proces donošenja propisa, a omogućeno je i uključivanje organizacija civilnog društva u proces pregovora o članstvu RS u EU i obučeno više od 700 predstavnika organizacija na tu temu.
Kancelarija je postala nacionalna kontakt tačka za evropski program "Evropa za građane i građanke", u okviru kojeg je, za samo dve godine, podržano više od 100 projekata iz Srbije", navodi se u saopštenju i dodaje da Izveštaj EU o napretku Srbije u procesu evropskih integracija već tri godine unazad prepoznaje i pominje ostvarene rezultate Kancelarije.
 - Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom postala je neizbežan partner resornim ministarstvima i drugim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama, koje unapređuju svoj rad kroz uključivanje organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka - piše u saopštenju.
Ivana Ćirković zahvalila je svim organizacijama civilnog društva u Srbiji na pruženoj podršci radu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i svakodnevnom podsticanju njenog intenzivnog rada, kao i Vladi Srbije i svim donosiocima odluka na razumevanju značaja uloge civilnog društva u svim pokrenutim reformskim procesima.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP