Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DIREKTOR RATEL-A SE SETIO

Izmestiti opremu BIA i VBA pre prodaje Telekoma!

Autor: Tanjug | 07.07.2015 - 14:57:00h | Komentara: 0

Radne grupe za privatizaciju Telekoma, koje je formirala vlada, trebalo bi pre završetka procesa privatizacije tog preduzeća da reše pitanja imovine i socijalnog programa, a naročito sistema specijalnih veza, rečeno je danas na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije.

Telekom Srbija

Telekom Srbija | Foto: Profimedia

- Bilo bi dobro da se pre privatizacije to razreši za sistem specijalnih veza, da se ne bi ti sistemi prodali nekome, pa taj onda treba da brine o bezbednosti zemlje. Drugo, da država posle ne zakupljuje, kao što se desilo Hrvatskoj, po komercijalnim uslovima telefonske i telekomunikacione usluge - kazao je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).
Pre nego što Telekom bude prodat, sistem specijalnih veza bi trebalo da bude izmešten iz te kompanije, a reč je o opremi za prisluškivanje koju koriste državne službe BIA (Bezbedonosno-informativna agencija), VBA (Vojnobezbednosna agencija), VOA (Vojnoobaveštajna agencija), MUP i Uprava carina.
- Do 1997. godine su postojali ugovori i postojala je obaveza Telekoma da za svoje prostorije po određenoj ceni plaća Pošti, pošto je sve ostalo u vlasništvu Pošte. Od tada se promenila tehnologija i mnoge od tih prostorija Telekomu nisu neophodne i o tome se vode pregovori kako bi se videlo koje su realne potrebne budućeg ili sadašnjeg Telekoma za prostorom i koliko ta cena treba da bude - kazao je Janković.
On je podsetio da je izabran konsultant za privatizaciju Telekoma koji je dao predlog privatizacije i da je u toku prikupljanje neobavezujućih ponuda, koje će trajati do 2. avgusta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP