Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBORI NA KiM

Jakšić: Bojkot je uspeo, žandarmerija u civilu je razbijala kutije!

Autor: Tanjug | 03.11.2013 - 21:20:00h | Komentara: 7

Poslanik Demokratske stranke Srbije u Skupštini Srbije Marko Jakšić izjavio je večeras u Kosovskoj Mitrovici da je bojkot izbora na severu Kosova uspeo i da su u DSS zadovoljni.

Briselski sporazum je izdaja, rekao je na konferenciji za novinare Jakšić , koji smatra da je izlaskom na današnje izbore trebalo da Srbi "operu vlast od izdaje".
Bojkotom građani nisu amnestirali vlast od odgovornosti koju ima, rekao je Jakšić, koji tvrdi da su oni koji su glasali bili ucenjeni poslom.

Marko Jakšić

Marko Jakšić | Foto: Beta

 "Prethodna dva dana upozoravali smo na scenario u vezi sa incidentima i upozoravali smo da će doći do razbijanja (glasačkih) kutija", rekao je Jakšić.

"Danas već negde oko 15 časova imali smo nagoveštaja, a i društvene mreže su to objavile, da će žandarmerija na svoj način u civilu da faktički uđe i porazbija biračke kutije", tvrdi Jakšić. 
Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić izjavio je ranije danas da postoje indicije da je za incidente u Kosovskoj Mitrovici odgovoran Marko Jakšić, funkcioner Demokratske stranke Srbije, koja je bila protiv učešća Srba na lokalnim izborima na Kosovu.
Pantić je rekao da je cilj incidenta, u kome su u Osnovnoj školi "Sveti Sava" razbijene glasačke kutije, bio da uspori napredak Srbije, a da Srbi sa KiM nestanu.
To je, dodao je on, cilj i kosovskog premijera Hašima Tačija, ali i poslanika Jakšića, kojem, kako je rekao, treba ukinuti imunitet i koji treba "da odgovara za sva zla koja je naneo srpskom narodu u proteklih 14 godina".
Poslednji komentari
  • Aca J Vreme: 03.11.2013 21:42h

    Cuo sam jednom jedan veoma pametan citat ko ne pita i ne slusa narod slusace oluju!! Srpski nazovimo ih politicari nikako da nauce tu demokratsku lekciju vec preko noci bi hteli da budu poznati i bogati a narod im gladuje a drzava propada.

  • Dusan Vreme: 04.11.2013 00:05h

    Za izbore ili ne, svi u Kosovskoj Mitrovici znaju da je ovo tacno !

  • Moni Vreme: 04.11.2013 06:20h

    Pa dobro pošto ne poštuju Republiku Srbiju sad nek nas ostave na miru i nek se sami izdržavaju. Pare više nedamo! Dosta je bilo.

  • Ana Vreme: 04.11.2013 08:30h

    Ovog Jaksica je odavno trebalo uhapsiti i ispitati kako je postao najbogatiji Srbin na Kosovu u ova teska vremena???

  • Aca Vreme: 04.11.2013 17:24h

    Ajmo logicno... Ako je bojkot uspeo, onda stvarno razbijanje najvise odgovara zastupnicima izlaska na izbore, ali ako nije uspeo onda su krivci Jaksic&co. Ako je zandarmerija to uradila, to znaci da vec dugo krsimo Rezoluciju 1244 i imamo nase bezbednosne snage na KiM sto su mnogi u Beogradu odavno govorili i od Jaksica i slicnih bili nazivani izdajnicima. Dakle, kako god, trebalo je da Srbi izaberu svoju vlast u Mitrovici, a ovako verovatno se nece ponistiti izbori vec ce jedina vlast biti Albanci. Braco sa severa selite se juzno od Ibra, nemojte ka Beogradu, molim vas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP