Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANICI PRIJAVILI PREMIJERA POLICIJI

Jakšić i Pelević najavili krivičnu prijavu protiv premijera

Autor: Tanjug | 26.12.2013 - 12:00:00h | Komentara: 4

Poslanik DSS Marko Jakšić i samostalni poslanik Borislav Pelević najavili su danas da će protiv premijera Ivice Dacičha podneti krivičnu prijavu zbog potpisivanja briselskog sporazuma, a predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića pozvali da ipak raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Marko Jakšić

Marko Jakšić | Foto: Aleksandar Stanković

Jakšić i Pelević su naveli da će i protiv predsednika parlamenta podneti krivičnu prijavu za 10 dana ukoliko, shodno ustavnim ovlašćenjima, ne raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Podnećemo krivičnu prijavu protiv predsednika vlade Ivice Dačića što je prekršio Ustav Srbije i ustavni poredak i napravio čin nacionalne veleizdaje. Na to nas rukovodi poslanička i patriotska dužnost, jer niko nema pravo da prodaje našu imovinu i teritoriju na kojoj smo rodjeni i danas živimo, rekao je Jakšić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Pelević ne oprašta

Borislav Pelević | Foto: Zoran Lončarević

On je dodao da će krivičnu prijavu podenti ne samo zbog Brisela, već i zbog postavljanja carina izmedju uže Srbije i Kosova i Metohije, jer predsednik vlade, koji se obavezao da će štititi celovitost, gradi carinu unutar zemlje.

Pre samo par meseci Dačić se obavezao zaključkom vlade da nikada neće biti postavljena carina izmedju centralne Srbije i Kosoba i Metohije, položio je zakletvu da će štititi ustavni poredak, ali od potpisivanja briselskog sporazuma i postavljanja carina premijer je prekršio Ustav i ustavni poredak, ponovio je Jakšić i dodao da on i Pelević ne gaje veliku nadu da će sud nešto uraditi.

Poslanik Pelević je mišljenja da je predsednik skupštine Nebojša Stefanović takođe prekršio Ustavni zakon i Zakon o lokalnim izborima, jer je na osnovu njih morao da raspiše izbore u četiri kosovske opštine, a ne da to uradi tzv predsedica tzv nezavsne države Kosovo.

Sledeći slepo briselski sporazum koji predstavlja najveću izdaju u istoriji Srbije, on se odglušio o ustavna i zakonska prava i nije raspisao lokalne izbore, iako je vlada nekoliko meseci pre toga raspustila četiri skupštine, jer se nisu slagale sa brisleskim sporazumom, rekao je Pelević i pozvao ga da to ipak učini.

Ukoliko to ne učini, bićemo prinudjeni da za 10 dana podnesemo krivičnu prijavu zbog kršenja zakona i narušavanja ustavnog poretka Srbije, zato ga pozivamo da pod hitno raspise izbore i ispunu ustavnu i zakonsku dužnost, rekao je Pelević.
Poslednji komentari
  • Dana Vreme: 26.12.2013 12:35h

    "Za" Briselski sporazum je glasalo 173 poslanika dok je protiv bilo 24 poslanika, jedan poslanik je bio uzdržan, a pet nije glasalo.

  • fraaajla Vreme: 26.12.2013 22:36h

    Mozda ce posle ovoga premijer skratiti jezik I spustiti se na zemlju!

  • Steva Vreme: 27.12.2013 22:51h

    I treba da ih tuže, i treba da odgovaraju...

  • mile Vreme: 28.12.2013 09:16h

    Kad bude normalno radio Ustavni sud ce sve ovo ponistiti i bice novi gosti u cuvenom objektu kraj Pozarevca .Podrska za prijavu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP