Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE

Janković umesto Andreje Mladenovića

Autor: M. K. | 11.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 6

Na čelu beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) trebalo bi da dođe do velikih promena koje bi mogle da se odraze i na učešće te stranke u gradskoj vlasti i saradnju sa naprednjacima, saznaje “Alo!”.

Andreja  Mladenović

Andreja Mladenović | Foto: Zoran Ilić

Naime, Andreja Mladenović, koji vodi Gradski odbor DSS-a neće se više kandidovati za čelnu funkciju beogradske organizacije te stranke, a članstvo očekuje da na njegovo mesto dođe aktuelni lider čukaričkog odbora DSS-a Uroš Janković.

Promene na čelu beogradskog odbora DSS-a, kako ističu naši izvori, očekuju se za otprilike dva meseca, odnosno na Skupštini Gradskog odbora stranke.


- Skupština GrO biće raspisana ili za kraj aprila ili za početak maja. Mladenović se neće ponovo kandidovati. Razlog je što je on i predsednik Izvršnog odbora DSS-a i ta funkcija, pored funkcije zamenika gradonačelnika Beograda, iziskuje veliki broj obaveza. Članstvo kao budućeg lidera GrO uveliko pominje Uroša Jankovića koji vodi čukarički odbor stranke, koji je od svih opštinskih odbora DSS-a ostavrio i najbolje rezultate na beogradskim izborima - ističu izvori “Alo!” iz samog vrha DSS-a.

Kako navode naši sagovornici, pretpostavlja se da će Janković, koji je, inače, i zamenik predsednika opštine Čukarica, imati protivkandidata i to nekoga ko je blizak Mladenoviću.


- Dolaskom Jankovića na čelo GrO DSS-a, došlo bi do velikih promena. Osim što bi beogradski odbor znatno bio osvežen mladim ljudima, moglo bi da dođe i do zaokreta u politici stranke na gradskom nivou koji bi mogao da se odrazi na učešće stranke u gradskoj vlasti i saradnji sa naprednjacima. To je nešto što plaši Mladenovića i njegovu ekipu, pa se zato ne isključuje mogućnost da Janković ima protivkandidata - dodaju naši sagovornici.


Andreja Mladenović potvrdio je juče za “Alo!” da bi Skupština GrO DSS-a trebalo da bude održana za otprilike dva meseca i naglasio da on ne planira da se kandiduje. Upitan, ko će biti kandidat za čelnu poziciju beogradske organizacije i kako komentariše da bi na toj pozciji mogao da ga nasledi Uroš Janković, Mladenović kaže da je o tome još rano govoriti.


- Mi još nismo ušli u postupak kandidature. Potrebano je prvo da se održe skupštine opštinskih odbora stranke. Zato ne mogu bilo šta da komentarišem na tu temu - kazao je Mladenović.

Janković je juče samo kratko kazao za “Alo!” da će na temu svoje eventualne kandidature pričati kada se raspiše izborna Skupština beogradskog odbora DSS-a.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 11.03.2015 09:34h

    Hahahaha...pusti snovi jankovića.

  • Vojislav Vreme: 11.03.2015 10:17h

    U cemu je razlika i jedan i drugi grabe se za funkcije i nisu alergicni ni na Demokrate ni na Naprednjake a sutra bi i sa Karicem ako bi imali koristi. Za Jankovica se raspitajte na Cukarici i reci ce vam sve. Ma Mladenovic je za njega zlato. Zamislite kandidatDSS-a za gradonacelnika Beograda Mladenovic ili Jankovic. 0,01 posto glasova. Kraj jedne velike stranke.

  • Mila Vreme: 11.03.2015 13:22h

    DSS treba da bude srećan i ponosan što ima gospodina Jankovića!

  • Vojislav Vreme: 11.03.2015 17:48h

    Gospodin Jankovic kako to lepo zvuci. Hahahahah Kada je u DSS-u dosao red na takvog gospodina. Sta reci a ne zaplakati !

  • Mila Vreme: 12.03.2015 10:12h

    Poštovani Vojislave, da ste više radili za stranku, a manje tražili zamerke i podsmevali se, možda bi i vi doprineli ugledu DSS-a i možda bi i vas neko nazvao gospodinom. Urošu Jankoviću sam zahvalna dok sam živa, ljudi kao on su prava retkost!!! DSS je na dobitku što ga ima!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP