Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZABORAVNA

Jelena Trivan prodala stan
koji nije prijavila Agenciji

Autor: E. A. | 28.10.2012 - 14:40:00h | Komentara: 57

Narodna poslanica i funkcionerka Demokratske stranke Jelena Trivan u imovinskoj karti koju je dostavila Agenciji za borbu protiv korupcije nije navela da osim stana koji je prijavila ima još jedan stan u Beogradu, koji je krajem prošle godine prodala za 80.000 evra, otkrila je Pištaljka

„Borba protiv hajke na neistomišljenike“: Jelena Trivan

Inkasirala 80.000 evra prodajom stana koji nije prijavila: Jelena Trivan | Foto: Dimitrije Goll

U ugovoru o kupoprodaji koji su 23.12.2011. zaključili prodavac stana Jelena Trivan i kupac stana Zoran Tešić navodi se da je Trivanova vlasnik dvosobnog stana koji nije uknjižen, površine 47,38 kvadratnih metara u potkrovlju zgrade u Raljskoj broj 9 u Beogradu (katastarska opština Zvezdara). Ona je, prema navodima iz ugovora, nekretninu u Učiteljskom naselju stekla na osnovu Ugovora o udruživanju rada i sredstva za izgradnju overenog 3.11.1997. u Drugom opštinskom sudu u Beogradu.

„Prodavac svojim potpisom na ovom ugovoru potvrđuje da mu je kupac isplatio kupoprodajnu cenu u iznosu od 80.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan plaćanja“, piše u članu 5 ugovora o kupoprodaji. Dakle, bez obzira na činjenicu da stan Trivanove nije bio uknjižen dogovorena cena od 1.688 evra za kvadratni metar deluje više nego odlično za taj deo Beograda i to u momentu kada je otežan promet na tržištu nekretnina. Trivanovu je u ovom pravnom poslu zastupao advokat Velibor Popović, koji je umesto nje stavio potpis na ugovor, a validnost ugovora je 29.12.2011. godine potvrđena overom od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu (Ov. I br. 210998/2011).
Pištaljka je došla i do punomoćja koje je 28.11.2011. godine overeno u Prvom osnovnom sudu (Ov. I br. 187777/2011), a kojim je Trivanova ovlastila advokata Petrovića da u njeno ime izvrši sve pravne radnje oko kupoprodaje i naplate stana u Raljskoj.

Izveštaj o imovini

Izvestaj o imovini sa stanjem

Od januara 2010. godine kada je zakonom uspostavljena obaveza državnih funkcionera da Agenciji za borbu protiv korupcije podnose izveštaje o imovini i prihodima, narodna poslanica Jelena Trivan je to učinila u dva navrata i oba izveštaja su dostupna na sajtu Agencije. U prvom izveštaju od 28.1.2010. godine navela je da u svom vlasništvu ima samo dvoiposoban stan površine 83 kvadratna metra i da je tu nekretninu stekla kupovinom na kredit. U narednom izveštaju od 4.7.2012. takođe se navodi vlasništvo nad istom nekretninom.

Saradnik Pištaljke je proverio da li je možda Trivanova u međuvremenu obavestila Agenciju o posedovanju druge nekretnine, odnosno da li postoji mogućnost da je Agencija greškom propustila da takav podatak objavi.
„Uvidom u službenu evidenciju Agencije za borbu protiv korupcije utvrđeno je da funkcioner Jelena Trivan u periodu od 2010. do 2011. godine nije prijavila vlasništvo nad nekretninom osim one koja je navedena u izveštaju o imovini i prihodima koji je objavljen na internet prezentaciji Agencije“, navodi se u odgovoru Agencije.
Dakle, bez obzira na to kada je Trivanova stekla vlasništvo na stanom u Raljskoj, ona je po zakonu bila obavezna da obavesti Agenciju o tome. „Funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina“, propisano je članom 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.
Poslednji komentari
  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 28.10.2012 15:06h

    Зашто ме ово уопште не изненађује ?! Од ових "демократа" човек може да очекује свашта ... и ништа - добро !!!

  • Mile Vreme: 28.10.2012 15:34h

    A vi ste mislili da radi za đabe u Demoktatskoj stranci?

  • gago Vreme: 28.10.2012 16:49h

    Ma zaboravila zena,stancic od cetrdeset i neki kvadrat,sitnica.Ova pistaljka mnogo nezgodna,zutima crveni karton pa...........

  • mishoapsaat Vreme: 28.10.2012 18:51h

    i dušu je prodala a ne samo stan!

  • Dragan Vreme: 28.10.2012 19:39h

    Uzela pare od opštine što su je izujedali kučići pa kupila stan koji prodaje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP