Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDAO INICIJATIVU

Jeremić: Odluka DS je nepodnošljivo
protivustavno stanje i pokušaj stvaranja partokratije!

Autor: Tanjug | 19.02.2013 - 13:28:00h | Komentara: 2

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić predao je danas Ustavnom sudu inicijativu za ocenu ustavnosti odluke Glavnog odbora DS kojom se od narodnih poslanika zahteva da vrate mandate.

"Po mom dubokom uverenju ta odluka predštavlja kršenje Ustava ove države.To je jedno nepodnošljivo protivustavno stanje i pokušaj stvaranja partokratije", rekao je Jeremić novinarima ispred Ustavnog suda.
On je podsetio da su narodni poslanici dobili mandat od građana Srbije i da niko nema pravo da zahteva od njih da mandate vraćaju.

Vuk Jeremić

Vuk Jeremić

Prema njegovim rečima osnovno je građansko pravo onih koji su birali, i onih koji su izabrani da zastupaju građane koji su ih izabrali.
"Smatram da se ovom neustavnom delovanju i aktu političkog nasilja mora stati na put energičnom i institucionalnom akcijom ", poručio je Jeremić i dodao da ima veliko poverenje u institucije Srbije.
On je istakao u slučaju da Ustavni sud donese odluku da je odluka GO DS u skladu sa duhom i slovom zakona Srbije, on će podneti ostavku na mesto narodnog poslanika i "moj mandat će automatski pripasti (lideru DS) Draganu Đilasu".

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Petar Marković

"Ali, ako se uspostavi da je Dragan Đilas naterao GO na antiustavno delovanje i time naneo, po mom dubokom uverenju, nemerljivu štetu ugledu i kredibilitetu DS, tada očekujem od njega da podnese ostavku na sve javne funkcije", rekao je Jeremić.
"Vršenje javne funkcije i kršenje Ustava i zakona ove zemlje ne idu zajedno.Očekujem ocenu Ustavnog suda i ja ću po njoj postupiti a voleo bih da se na tako nešto obaveže i Dragan Đilas", poručio je Jeremić, koji nije želeo da odgovara na novinarska pitanja.
Izvršni odbor DS je na sednici 14. februara doneo odluku o isključenju Vuka Jeremića iz te partije zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS koji je ranije od bivših ministara zatražio da vrate poslaničke mandate.
Poslednji komentari
  • Ljubomir x Vreme: 19.02.2013 16:18h

    Srpska stetocina!,g-din Jeremic se "brine za gradjane Srbije".Kakvo licemerje!,dok On trosi milijarde tih gradjana na svoje prohteve po svetu.A,Srpski narod stanuje kolektivno po kontejnerima,bez kupatila i hrane?!.Vi bi g-dine Jeremicu trebali da zavrsite na sud pravde zbog ovih nehumanih metoda;koji su i Vase delo!.

  • anonimus Vreme: 11.12.2014 16:36h

    Vidi kako lija greize samo kad njega dotaknu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP