Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SPREMAJU SE ZA RAZGOVOR

Jerkov: Razgovaraće se i o odgovornosti Dragana Đilasa!

Autor: Tanjug | 19.03.2014 - 18:30:00h | Komentara: 0

Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će zbog loših izbornih rezultata stranački organi razgovarati o poziciji svih funcionera i odgovornosti u DS-u.

Neću da budem Kalimero: Đilas

Dragan Đilas | Foto: FoNet

"Treba razgovarati o svačijoj odgovornosti, rezultat nije dobar. U Beogradu, tamo gde je najveću odgovornost preuzeo (predsednik DS i bivši gradonačelnik Beograda) Dragan Đilas, taj rezultat je iznad proseka i dva puta je bolji od republičkog proseka", kazala je Jerkov za Radio-televiziju Vojvodine.
Ona je kazala da DS nema razloga da bude zadovoljan izbornim rezultatima i da će Predsedništvo DS u nedelju, 23. marta razgovarati o objektivnoj i subjektivnoj odgovornosti za izborni rezultat, kao i o tome da li je moglo biti drugačije.
"Svakako da će se razgovarati i o liderskoj poziciji, odgovornost svih je predmet razgovara", kazala je Aleksandra Jerkov odgovarajući na pitanje da li će Dragan Đilas podneti ostavku zbog loših rezultata te stranke na izborima.

Spremna za kampanju: Aleksandra Jerkov

Aleksandra Jerkov | Foto: D. Gojić

Povodom poziva Srpske napredne stranke vojvođanskom premijeru i zameniku predsednika DS Bojanu Bajtiću da nakon loših izbornih rezultata DS-a podnese ostavku, Jerkov je rekla da ne može želja jedne stranke da osvoji vlast i na drugim nivoima da bude presudna za odluku o raspisivanju prevremenih izbora u Vojvodini.
"Izbori u nedelju (16. marta) napravili su potpuno novu sliku ne samo u Vojvodini nego i u Srbiji. To pred nas postavlja nov način razmišljanja. Treba razmišljati o izborima (u pokrajini) ali ne treba zaboraviti da postoje zakoni i institucije", navela je portparolka DS koja je i savetnica vojvođanskog premijera Bojana Pajtića.
Ona je ocenila da je "opasna tendencija" SNS da bude na vlasti na svim niovima u državi i navela da SNS želi da zahvaljujući pobedi na jednim izborima zauzme vlast na svim nivoima.
"Ako ćemo tako da gledamo, hajde onda da imamo samo jedne izbore", kazala je Aleksandra Jerkov i dodala da se na izborima 16. marta nije glasalo o tome kako izgleda život u Vojvodini, kako izgleda zdravstveni sistem u Vojvodini, kako izgleda ekonomija u Vojvodini.
"Ne može želja jedne stranke da osvoji vlast da bude presudna za to da mi danas raspisujemo pokrajinske izbore", kazala je Aleksandra Jerkov i dodala da se izbori raspisuju ako vlada izgubi većinu ili podnese ostavku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP