Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OGORČENA

Jerkov: Vlado Srbije, ovo je uvreda, dajte
mi odgovor koji ima smisla!

Autor: Tanjug | 18.12.2012 - 11:48:00h | Komentara: 22

Poslanica Ligesocijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ponovo je danas upitala prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da li mu je poznato kakvim se sve metodama služe lokalni funkcioneri SNS širom Srbije u nameri da prekomponuju i upodobe vlast, jer nije bila zadovolja odgovorom iz Vlade Srbije.

Navodeći da su u odgovoru iz Vlade Srbije samo citirani zakoni, Jerkov je ocenila da je u pitanju “uvreda za parlamentarizam” i vređanje dostojanstva Skupštine Srbije i svih poslanika.
“Ovo je takva uvreda za parlamentarizam u Srbiji da nemam reči za ovaj odgovor. Molim da dobijem odgovor koji ima bilo kakvog smisla. U ime parlamentarizma u Srbiji tražim da mi predsednik Skupštine Srbije obezbedi da dobijem smislen odgovor na pitanje koje sam postavila”, rekla je Jerkov u delu sednice u kome poslanici svakog utorka postavljaju pitanja predstavnicima vlasti.

Aleksandra Jerkov

Zahteva obrazloženje: Aleksandra Jerkov | Foto: RAS

Ona je rekla da je odbornicima širom Srbije od strane lokalnih funkcionera SNS nuđen mito, da su pokušavani da budu potkupljeni, da građane zanima odgovor na to pitanje, zbog čega je od Vučića ponovo zatražila odgovor na isto pitanje.

Pitanje Vučiću postavio je i šef poslanika SNS Veroljub Stevanović i to u vezi, kako je rekao, korupcije.
On je upitao šta je sa krivičnom prijavom koju je podneo Tomica Stanković iz Golupca protiv Zorana Pajkića, sadašnjeg predsednika te opštine, a u vezi, kako je rekao korupcije.
“Šta mu je sve nuđeno (Stankoviću) da bi tada Pajkića kao odbornika opozicije podržao prilikom izbora za predsednika opštine. Da li je tačno da je odbornik Ana Radomirović, koja je kasnije podržavala Pajkića, zasnovala radni odnos u Turističkoj organizaciji Golubac odmah po dolasku DS na vlast i da li je na posao dolazila ili je sedela na teritoriji gradske opštine Kostolac gde je i živela”, naveo je Stevanović.
DS S je upitala kako će država reagovati povodom odluke FIFA da odobri “satelitskoj” državi Kosova da tamošnji timovi mogu da igraju međunarodne prijateljske utakmice i kako će zaštiti nacionalne i sportske interese Srbije.
Poslanici SPO-DHS S upitali su Vladu Srbije da li postoje veliki pritisci interesnih organizacija da se medijska strategija promeni i ne primeni u delu regionalnih javnih servisa.
Poslanici će u nastavku sednice debatovati o davanju državne garancije po zaduženju preduzeća Elektroprivreda Srbije u iznosu od 75 miliona evra.
Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 18.12.2012 12:35h

    A da li vasa politika iz LSV a ima smisla.

  • Kosta Vreme: 18.12.2012 17:22h

    Sta se umislila ova devojcura, da njoj treba neko da daje odgovore?!? More mici se ti i tvoja separatisticka opcija; vi ste za ignotisanje. Uskoro necete biti u Skupstini, pa ce se narod odmoriti od vaseg 'mlacenja prazne slame'.

  • goran Vreme: 18.12.2012 17:28h

    Hajde, mala, ne smaraj vise i ne razvodnjavaj situaciju bez potrebe. Da nije i sa tobom Miskovic imao nesto u finansijskom pogledu pa talasas kao Cedica ?

  • ana Vreme: 18.12.2012 20:53h

    Aleksanra,da li znas sta pricas,devojko, malo si se pogubila -razumem te frka jeee

  • nevenka Vreme: 18.12.2012 22:30h

    Dugo je nije bilo......bas sam se zabrinula....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP