Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Ješić: Pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku ni ako otkriju nezakonitosti u RBV!

Autor: Tanjug | 24.03.2013 - 12:12:00h | Komentara: 7

Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je danas da pokrajinska vlada ne treba da podnosi ostavku ukoliko bude ustanovljeno da je bilo nezakonitosti u poslovanju Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Goran Ješić

Goran Ješić | Foto: Oliver Bunić

Napominjući da RBV ne bi bila u problemima da je uspela da naplati svoja velika potraživanja od mnogih preduzeća, Ješić je istakao da prvo nadležni organi treba da rade svoj posao kad je reč o ispitivanju poslovanja te banke.

“A naprednjaci, socijalisti i ursovci koriste realne teškoće RBV za napad na pokrajinsku administraciju, jer drugu argumentaciju nemaju”, rekao je Ješić u intervjuu novosadskom Dnevniku i dodao da iste nevolje imaju i sve druge banke jer “ne može bankarski sistem biti bolji od privrede". "Ako je posrnula privreda posrću i banke”, kaže on.

Veliki broj preduzeća “koja su kupljena od države, sumnjivim kapitalom, danas bi i dalje bila u tim, sumnjivim rukama da nije bilo Razvojne banke Vojvodine”, rekao je Ješić i dodaje da je uz pomoć RBV taj kapital ponovo vraćen u državne ruke, čime je omogućeno da sada bude prodat kompaniji Al Dahri.

“Nažalost, istovremeno je Razvojnoj banci onemogućeno da od tih istih preduzeća naplati silna svoja potraživanja, jer da jeste, ona ne bi bila u problemima, naprotiv”, istakao je Ješić.

On je ponovio da je na nadležnim organima da utvrde činjenice i skrenuo pažnju na to da je “ogromna razlika između kriminala i proceduralnih grešaka”.
Poslednji komentari
  • Pistaljka Vreme: 24.03.2013 12:22h

    Kada bi o tome odlucivao gos.Goran Jesic i njegov DS izbora nikada ne bi bilo, njima je lepo fotelje udobne sto bi ih oni menjali. Sto se tice konstatacije da SNS, SPS i URS koriste problem u kojem se nasla RBV pa oni su trebali da rade po Zakonu pa sada nebi bili u problemu.

  • AleksandarVeliki Vreme: 24.03.2013 12:35h

    hahahahah odmah pročešljati sve poslove ovog Ješića, sva ulaganja u grad čiji je gradonačelnik godinama bio... izgleda da se baš kod njega novac od droge i trgovine belim robljem odlično vratio u državne tokove kako to Ješić kaže, znači on je ustvari mafijaški gradonačelnik... ne mora da se pokrajinska vlada raspadne ALI moraju svi njeni članovi koji su radili sa mafijašima POHAPSE !!!

  • sinisa Vreme: 24.03.2013 13:13h

    Gospodin Jesic kao agronom moze i pogresno da tumaci bankarsko poslovanje osim u slucajevima kada je partijski instuiran.RBV kada daje kredite bilo kome au cilju njene osnovne namene mora da ima deponovane garancije vracanja kredita. Ali ako 300.000.000.-dat kredit Demokratskoj stranci koja nije Poljoprivredni Kombinat a za potrebe predizborne kampanje ,samim timRBV je ostetila poljoprivredu a sezona je prosla.Jos ako DS ne vraca kredit onda je to kriminal a ne proceduralni prroblem.

  • Perica Vreme: 24.03.2013 13:20h

    Naravno da netreba da podnose ostavke, već im treba omogućiti da i dalje kradu, e pa gosn.Jesicu nadam se da će i tebi uskoro odzvoniti .......

  • BATA Vreme: 24.03.2013 17:27h

    Stigao ALfatoksin i RBV ,da se ja pitam vlada Vojvodine nebi trebala da da ostavku ,već da kolektivno i zasluženi odmor u Mitrovicu .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP