Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLE JUČERAŠNJEG NAPADA

Ješić: Policija mi tražila da promenim iskaz

Autor: Alo.rs | 15.04.2015 - 15:16:00h | Komentara: 2

Novinar Vladimir Ješić izjavio je da ga je policija danas privela na saslušanje u Inđiji, da bi policajci koji su došli iz Beograda vršili “strahovit pritisak” na njega da promeni jučerašnji iskaz, u kojem je naveo da ga je fizički napao nepoznati muškarac i da mu je pretio smrću, i u kojem je dodao da iza toga napada stoji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Inđiji Vladimir Gak.

Vladimir Ješić Brat Gorana Ješića

Vladimir Ješić Brat Gorana Ješića | Foto: Jelena Ivanović

- Ovo je nečuveno i ja kao neko ko je bio koordinator Otpora i privođen 14 puta za vreme Miloševića, nikada – ali zaista nikada – ovakav stepen bahatosti nisam video - rekao je Ješić za sajt "Autonomija" u telefonskoj izjavi iz policijske stanice.
Naveo je da su policajci koji su došli iz Beograda tražili od njega da ide na poligrafsko testiranje, što je on i prihvatio, uz uslov da bude prisutan i njegov advokat Vladimir Beljanski iz Novog Sada.
- Na moje pitanje da li su identifikovali čoveka koji me je napao, kao i da li su rešili slučaj s obzirom da je jasno da je iza svega Gak iz SNS-a, rečeno mi je da to je najmanje bitno. Potom su odustali i od poligrafskog ispitivanja, ali su vršili strahovit pritisak na mene da promenim iskaz od juče - ispričao je Ješić.
Dodao je da ti policajci iz Beograda još uvek ne žele da mu daju zapisnik sa saslušanja. “Rekli su mi: ‘što se nas tiče, ti uopšte nisi ni bio u policijskoj stanici’”, rekao je Ješić.
Prema njegovim rečima, lokalna policija u Inđiji je rešila slučaj jučerašnjeg napada na njega, identifikovala počinioca i ustanovila da je vozilo kojim je napadač pobegao od jedne rent-a-kar agencije iznajmio predsednik Opštinskog odbora SNS u Inđiji Vladimir Gak.
“Inđijska policija je uradila sve i identifikovala je ko stoji iza napada, ko je izdao kola, ali su i sami prestravljeni. Kazali su mi: ‘Zato sad plaćamo ovaj ceh jer smo posao uradili profesionalno’”, ispričao je Vladimir Ješić.
On je optužio policajce koji su došli iz Beograda da nisu došli da istražuju, već da zataškaju slučaj napada na njega.
Vladimir Ješić je rođeni brat bivšeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića.
On je još ocenio da je napad na njega deo “kampanje straha” koju je organizovao SNS, kako bi “pod svaku cenu” preuzeo vlast od Demokratske stranke u Inđiji.
Predlozi za smenu opštinskog rukovodstva u Inđiji povučeni su danas sa dnevnog reda današnje vanredne sednice Skupštine opštine na inicijativu SNS-a, koji je prethodno i bio podneo ovu inicijativu.
Poslednji komentari
  • Miroslav Nikolić Vreme: 15.04.2015 15:56h

    Odlično gospodine Vladimire što se to dogodilo baš tebi kao jednom ozbiljnom i beskompromisnom novinaru, koji si nam saopštio vest o smradnom postupanje "beogradskih inspektora". Nema razloga da ti ne verujemo. A sada, hitno u pisanoj formi da tražiš da ti se dostavi pisana informacija od javnog značaja o imenima tih "beogradskih inspektora", koji su ti, kako kažeš, tražili da promeniš iskaz, jer to ne mogu biti policajci, već samo inspektori kriminalističke policije, pa onda da protiv istih podneseš krivičnu prijavu i preduzmeš sve moguće pravne radnje kao i da o tom gadnom nedoličnom, bezobraznom i siledžijskom ponašanju tih "inspektora" obavestiš narodnog poslanika u NS Srbije dr Vladimira Pavićevića i da kad god ti se pruži prilika na televiziji da o tome otvoreno govoriš, jer gadova se ne možemo osloboditi ako budemo ćutali. Živ mi i srećan bio.

  • Branko Vreme: 15.04.2015 16:02h

    Vucicu ODLAZI !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP