Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRIZNANJE

Ješić: Vučić je razvio Tadićev patent obračuna!

Autor: Beta | 23.10.2013 - 22:29:00h | Komentara: 2

Potpredsednik Vlade Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je večeras da društvo u Srbiji nije dovoljno demokratsko i da nema slobodne medije.

Ješić je za Radio-televiziju Vojvodine ocenio da to nije samo krivicom predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića, već i krivicom Demokratske stranke i njenog bivšeg predsednika Borisa Tadića. 

Ne zna se da li je i  gradonačelnik Inđije  upoznat sa slučajem:  Goran Ješić

Goran Ješić | Foto: Nenad Mihajlović

 "Oni (SNS) su samo razvili patente koje smo mi patentirali. Ekipa koja je bila oko Borisa Tadića, sada je oko Aleksandra Vučića i oni su samo razvili naš patent. A ja sam taj patent kritikovao otvoreno i tada - i hapšenja sa govornice, i 13 meseci u pritvoru Gorana Kneževića", rekao je Ješić. 
Upitao je kako je bilo moguće da Knežević provede 13 meseci u pritvoru. 
"Kako možete da držite čoveka 13 meseci u pritvoru? Pa izvinite molim vas, na koliko onda treba da bude osuđen? A na kraju su čoveka oslobodili", kazao je Ješić. 
Goran Knežević je u to vreme bio funkcioner DS-a, a danas je funkcioner SNS-a. 

Zabrinut: Boris Tadić

"Ekipa koja je bila oko Tadića, sada je oko Vučića" | Foto: O. Radošević

 Podsetio je da je u septembru uhapšen šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković, kome je sada takođe produžen pritvor, a terete ga za potpis kojim je Novom Sadu, kao nekadašnji direktor Zavoda za izgradnju grada, zapravo napravio korist od deset miliona evra. 
"Ima hiljadu problema u ovom društvu, a najvažniji je ekonomski, koji se gura pod tepih, zato što otvarate razne afere, zato što hapsite, zato što jurite veštice, a realno nijedno radno mesto nije otvoreno. Borba protiv korupcije je jedno a politički obračun je drugo. Ispada da su kriminalci samo članovi DS-a", kazao je Ješić. 
Prema njegovim rečima, u Srbiji je uhapšeno 175 ljudi i njima se stavlja puno ime i prezime, provlače ih kroz tabloide. 
"Neki od njih su u pritvoru tako što se vrši enorman pritisak na tužioce i na sudije. I svi oni su članovi DS-a", rekao je Ješić. 
On je rekao da je afera sa povećanim prisustvom aflatoksina u mleku zapravo najveća korupcionaška afera koja se desila u Vladi Srbije. 
"Tu imate tajkune, imate kriminalce i lopove koji sede u inostranstvu i imate građane ove zemlje koji piju najnekvalitetnije mleko. I imate mene koji sam građane na to upozorio, jer mi je to posao. Visok  nivo aflatoksina u mleku je dokaziv i danas", rekao je Ješić. 
On je odbacio mogućnost raspisivanja prevremenih pokrajinskih izbora i rekao da je jedina mogućnost za to da sadašnja vlada, predvođena Demokratskom strankom, izgubi većinu u Skupštini Vojvodine. 
"U Vojvodini postoji jasna kvalifikovana većina i onoga momenta kada te većine ne bude, neka se skupi novih 61 i neka naprave novu vladu. Na primer, tako što će neko izvaditi pare iz džepa i kupiti deset poslanika DS-a, što nije nerealno i što se stalno dešava po Srbiji", kazao je Ješić. 
Poslednji komentari
  • Nina Vreme: 24.10.2013 08:48h

    Ahahahahahahahahahah Ko ga ne zna , poverovao bi u njegovo postenje. Ko o cemu .....

  • sremac Vreme: 24.10.2013 10:16h

    Kako ovoga coveka nije sramota da bilo koga pomene i kritikuje...Pa svi znaju da je Indjiju pretvorio u njegov pasaluk,gde posluju njegove firme,njegoovih rodjaka,prijatelja,partijskih drugova...o njegovim nekretninama po Becu,Novom Sadu i ko zna gde jos se nedavno i pisalo...cekaj samo tvoj red docices i ti pred lice pravde...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP