Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

UPITAO GA

Jovanov: Đilase, podržavaš li Pajtićevu sramnu politiku?!

Autor: Tanjug | 07.04.2013 - 15:21:00h | Komentara: 0

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa da se izjasni o tome da li podržava "sramnu politiku svog zamenika" Bojana Pajtića, koji je najavio donošenje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine.

Dragan Đilas

Dragan Đilas | Foto: Miloš Milivojević

"Da li je zamenik predsednika DS Pajtić pokazao odgovornost na koju je Đilas javno pozivao, imajući u vidu trenutak u kojem se Srbija nalazi", upitao je portparol Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov u pisanoj izjavi prosleđenoj Tanjugu.


Jovanov je ocenio da je suština Pajtićeve politike sadržana u toj deklaraciji, u kojoj se navodi da "Vojvodina je voljom gradjana u sastavu Srbije", čime "Pajtić javno poručuje da ta volja građana može da glasi i da Vojvodina više ne bude u sastavu Srbije".

DS se neće cepati - Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

"To je najjasnija pretnja separatizmom, koja je ikada došla iz Vojvodine", istakao je Jovanov i dodao da je zato "jedina zaštita koja je u Vojvodini zaista potrebna, zaštita srpskog naroda od režima Bojana Pajtića, jer ga je taj režim osiromašio, doveo u bedu i beznađe, ostavio bez posla i budućnosti, a sada hoće i državu da mu uzme".

Jovanov je naveo i to da je Pajtić inicirao donošenje te deklaracije posle najava Hašima Tačija da će silom zauseti sever Kosova i Metohije i da će kod Preševa biti napravljen spomenik teroristima iz OVPBM.

"Ovim najavama, koje imaju za cilj da prisile Srbiju da prihvati ultimatum EU, Pajtić se pridružio na isti način na koji su nekada komunistički funkcioneri Vojvodine i Kosova saradjivali u nameri da se Srbija baci na kolena i razbije", naveo je Jovanov.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP