Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POZIV

Jovanović: Doneti Zakon o ispitivanju imovine političara

Autor: Tanjug | 21.11.2012 - 12:54:00h | Komentara: 35

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas vladajuću većinu da donese Zakon o ispitivanju imovine političara i ispita svakog na političkoj sceni, uključujući i njega samog.

- Spreman sam da se na mene odmah primeni takav zakon, ali onda i na svakog istaknutog političara u vlasti, na sve one koji maltretiraju Srbiju stalnim fabrikovanjem haosa, beskrajnim sumnjičenjem i klevetanjem LDP-a - naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima.

Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović | Foto: Goran Srdanov

 On je napomenuo da je vreme da Srbija dobije civilizovane, efikasne i stroge propise o borbi protiv korupcije i da ih je LDP vrlo konkretno predložio pre nekoliko dana.

Pred tim merama, kako je naveo, vlast ćuti, nespremna da se ozbiljno posveti vođenju zemlje i poštenoj borbi za pravnu državu.
- Suočena sa konkretnim zahtevima LDP-a da donese antikorupcijske zakone, poštuje institucije i obezbedi red, vlast se opet uspaničeno okrenula novim spletkama i opstajanju na populizmu i demagogiji - rekao je lider LDP.
Jovanović je najavio da će LDP biti još konkretniji i precizniji kada je reč o borbi protiv korupcije.
- Nećemo prestati da govorimo o vlasti koja se populizmom krije od
činjenice da je za tri meseca zemlju gurnula u dužničko ropstvo i bankrot, zadužila nas za još dve milijarde evra, pretvorila Srbiju u zemlju sa rekordnom inflacijom i nezaposlenošću u Evropi, a od škola, bolnica, kulturnih ustanova, državnih kompanija napravila bojno polje u kojima vladaju najprimitivnijim pretnjama, partijskim naredbama, spiskovima nepodobnih i instaliranjem partijskih prijatelja i priučenih aktivista na najodogovornija mesta
- naveo je Jovanović.
On je podsetio da je LDP predložila i stvaranje "ozbiljnih i politički nepristrasnih sektora u policiji i tužilaštvu, izbacivanje partijskih direktora i političkih naredbi iz javnih i državnih preduzeća, ukidanje političke korupcije deljenjem subvencija, svodjenje javnih nabavki na razumnu meru, uklanjanje države iz ekonomije, strogu unakrsnu kontrolu imovine i prihoda, borbu protiv korupcije po modelima EU i dokumenata UN".
Poslednji komentari
  • nišlijka Vreme: 21.11.2012 13:17h

    Ne treba nama jedan tako uzak zakon, pored ispitivanja imovine političara mora da se ispita i imovina kojih kojima je u opisu posla ispitivanje bilo čije imovine. Nema ni malo razloga da se izbegne ispitivanje imovine tuzilaca, svih inspektora, šalteruša, zdravstvenih i prosvetnih radnika, sudija, policije, tajnih policija, administrativaca po raznoraznim besmislenim agencijama...da ne nabrajam, svi kojima su prstići na budzetu morali bi biti obuhvaćeni tim zakonom, bez obzira da li su vratari, vozači ili nešto više.

  • Timbo Vreme: 21.11.2012 13:41h

    Da li je Ceda svestan sta govori?!Pa i sa i bez njegovih predlozenih antikorupcijskih mera,zavrsice u zatvoru!

  • Lana Vreme: 21.11.2012 13:42h

    Onih osvojenih 6,7% glasova ti daje za pravo da i dalje lupats gluposti.Hvala Bogu,na sledecim izborima neces ni preci cenzus!

  • Anchi Vreme: 21.11.2012 13:43h

    Ceda Jovanovic je licnost bez bilo kakvog uticaja,kome su napadi sredstvo dobijanja medijske paznje!

  • Tixi Vreme: 21.11.2012 13:44h

    Zivotni moto Cedomira Jovanovica: "Napad je najbolja odbrana"...ovoga puta NE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP