Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRITIKE

Jovanović: Nijedna vlada nije lagala kao ova!

Autor: Tanjug | 02.11.2012 - 17:58:00h | Komentara: 51

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je njegov glavni utisak povodom sto dana rada vlade novo legitimizovanje laži u političkom životu Srbije, ocenjujući da nijedna prethodna vlada nije lagala u meri u kojoj to čini sadašnja.

"Lažu kada za sve što je loše u ovoj zemlji optužuju prethodnu vladu, a sebe izuzimaju iz činjenice da su oni bili u vladi koja je Srbiju strovalila u prethodne četiri godine, lažu kada govore o budžetu, o novoj politici prema Kosovu i kada govore o svojoj evropskoj orijentaciji, jer tu Evropu mi moramo da stvorimo ovde između sebe u međusobnim odnosima", izjavio je Jovanović agenciji Tanjug.

Koliko je vlast uštedela?: Čedomir Jovanović

Lažu čim zinu: Čedomir Jovanović | Foto: Vladislav Mitić

Kako je objasnio, negativni bilans rada vlade i opšta klima u društvu moguća je zbog slabosti i dezorijentisanosti demokratskih snaga, a LDP, koja je ojačala svoj opozicioni profil, suviše je usamljena da bi mogla da spreči zabrinjavajuće trendove.

Jedino dobro što se može pripisati sadašnjoj vladi je, prema njegovim rečima, to što su ljudi koji su uzrok svih problema građana Srbije danas prinuđeni da se suočavaju sa posledicama onoga što su radili 90-ih godina.

"To je je najveća korist koju demokratska Srbija u ovom trenutku ima. Činjenica da se Nikolić suočava, zajedno sa Dačićem i Vučićem, sa kosovskom agonijom i sa uništenom ekonomijom koja je posledica politike koju se u ovoj zemlji vodila u periodu njihove desetogodišnje vlasti, a koja je potpuno devastirala sve ono što je u njoj vredelo. To je jedino što je pozitivno", rekao je Jovanović.

Srbiji je, kako je kazao, potrebna jasna vizija o tome šta se mora uraditi kako bi se država izvela iz haosa u kojem se nalazi u proteklih 20 godina, a umesto jasne strategije dobila je lavinu populizma i demagogije u ekonomskoj politici, u spoljnoj politici u borbi protiv korupcije i kriminala, u odnosu prema ljudskim i građanskim pravima i slobodama, nužnim reformama u oblasti socijalne politike i obrazovanja, odnosima u regionu.

"Sve to zajedno ovih sto dana opisuje kao period u kojem smo nastavili sa politikom koja je i ovako postala preskupa za čitavo ovo društvo", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, vlada je, zajedno sa predsednikom države, generator unutrašnje nestabilnosti i izvor konstantnih sukoba sa zemljama u regionu i medjunarodnom zajednicom, a obeležje dosadašnjeg rada vlade je i katastrofalni ekonomski bilans i odsustvo strukturnih reformi.

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Smilja Vreme: 02.11.2012 19:00h

    Bože jedini, kako ga nije sramota. A vas treba da bude sramota što takve gluposti objavljujete

  • Milan Vreme: 02.11.2012 19:19h

    Vidi ovog sa otecenim okicama,nasao se pametan da komentarise vladu.Ni jedna vlada nije radila kao ova,i samo ovako neka nastave.Sledite Vucica u sve ce biti uredu.

  • Lepotica021 Vreme: 02.11.2012 20:46h

    Od kad je formirana vlada bas pokusavam da se setim da li je LDP nesto pohvalio sto je uradila nova vlada...tim kritikama postizete jedino to gospodo da svakim danom ostajete sa sto manje clanova u partiji.

  • Miljana Miljanica Vreme: 02.11.2012 20:47h

    Cedice spasi srpski narod izjava...ugledaj se na canka i napusti vladu…

  • Tijanica Ns Vreme: 02.11.2012 20:48h

    Jadan bi bio narod kada bi ti vodio vazne resore cedice. Tada bi odmah trebali kupiti katanac i zatvoriti Srbiju, a narod omce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP