Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Jovanović: Srbija je intelektualno obezglavljena zemlja!

Autor: Fonet | 09.06.2013 - 17:17:00h | Komentara: 3

Vojvodina je danas slamka spasa za Srbiju, a oni koji u ambiciji da se nešto promeni pronalaze pretnju, oni su ti koji su svojom politikom uništili Srbiju, izjavio je danas lider Liberalnodemokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i istakao da je tema Vojvodine poslednja šansa za reorganizovanje zemlje u modernu i normalnu državu.

Problemi sa kojima se Srbija danas suočava svoje uporište imaju u pogrešnom načinu kojim se zemljom upravlja, ocenio je Jovanović.

Potrošen arsenal laži  i iluzija: Jovanović

Srbija je loše organizovana: Jovanović | Foto: Zoran Ilić

Prema njegvoj oceni, u loše organizovanoj Srbiji stradala je i Vojvodina, koja je nekada bila njen najrazvijeniji deo, a danas je podjednako nesrećna kao bilo koji drugi deo zemlje.
Ogovor na krizu danas ne može biti ni zamrzavanje plata i penzija. To su iznuđene mere i one ne rešavaju probleme koji su uzrok krize u kojoj se nalazimo.
Srbija jeste ekonomski ruinirana zemlja, ali je opasnije to što smo moralno dezintegrisano društvo i intelektualno obezglavljeni, ocenio je Jovanović.
On je LDP rekao da je za stanje u Vojvodini odgovorna Demokratska stranka, koja za 13 godina vlasti nije uspela da od Srbije napravi zajednicu koja će biti sposobna da na demokratski način uređuje odnose unutar zemlje, da ih
civilizovano menja i nadograđuje.
Kako je istakao, u Vojvodini se nalaze veliki politički, intelektualni i kulturni potencijali našeg društva i tema Vojvodine je poslednja šansa za reorganizovanje zemlje i izgradnju moderne i normalne države.
Vojvodina mora biti tvrđava evropske orijentacije našeg društva, uporište evropske politike i ideje modernizacije i promena u zemlji, rekao je Jovanović i dodao da ko god da u Srbiji pokuša da predloži način rešavanja vojvođanskog pitanja biva doživljen kao neprijatelj zemlje i zbog toga
je veoma važno da tu predrasudu savladamo.
Vojvodina je danas slamka spasa za Srbiju, a oni koji u ambiciji da se nešto promeni pronalaze pretnju, oni su ti koji su svojom politikom uništili Srbiju.
Na primeru Vojvodine moramo prevazići svoje slabosti i pokazati da smo
sposobni da zemlju transformišemo u demokratsko društvo, istakao je Jovanović.
Poslednji komentari
  • ma ajde,sta kazes!!! Vreme: 09.06.2013 18:21h

    No coment!!!!!!!!!!!!

  • 5ar Vreme: 09.06.2013 19:05h

    Naravno, kad se zna kako je i on sma diplomirao! Sad se preko zene trudi da i Srbiju obezglavi i finansijski preko ,njenih' firmi. Covek koji nikad nista u zivotu nije radio nema prava da prica o bilo cemu. Dakle Cedo - cuti!

  • gavrilovic Vreme: 13.06.2013 10:27h

    Umesto u zatvoru,Jozef Kasa je opet dobio rukovodecu funkciju.Pravo iz pritvora,u fotelju! Sto se Vojvodine tice,Ceda je u pravu.Iako ga narod mrzi zbog Fidelinke...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP