Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČIO

Jovanović zbog Cvijana podneo ostavku u
skupštinskom Odboru za ustavna
pitanja i zakonodavstvo

Autor: Tanjug | 28.01.2013 - 09:58:00h | Komentara: 3

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović podneo je danas ostavku na članstvo u skupštinskom Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, pošto taj odbor nije prihvatio da raspravlja o predlogu te stranke o smeni predsednika tog skupštinskog tela Vladimira Cvijana.

Jovanović je na sednici Odbora zatražio da se u dnevni red uvrsti predlog LDP za smenu Cvijana (SNS), zbog njegove izjave o predsednici Vrhovnog kasacionog suda, ali za to nije dobio potrebnu većinu, budući da su taj predlog pored njega podržala dva poslanika Demokratske stranke.
Jovanović je naveo da je neprihvatljivo da Cvijan bude predsednik tog skupštinskog radnog tela, jer je načionio ozbiljan prestup time što je pretio nosiocima sudijskih funkcija.

Pod državnom lupom: Čedomir Jovanović

Cvijan je pretio nosiocima sudijskih funkcija: Čedomir Jovanović | Foto: FoNet

“Reč je o ozbiljnom prestupu i elementarni je red da to bude prva tačka ove sednice, jer je neprihvatljivo da vodite Odbor nakon izjava o Mesarović. Neprihvatljivo je da predsednik ovog odbora tako nastupa u javnosti”, naveo je Jovanović.
LDP je inicijativu za smenu Cvijana podnela 23. januara, a u njoj je navela da je nedopustivo da Cvijan ostane na toj važnoj funkciji posle javnih postupaka kojima je ugrozio integritet i ugled Odbora i jer je u javnim istupima u više navrata teško narušio princip podele vlasti, nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaštva.
Cvijan je ranije u intervjuu rekao da očekuje da će krajem februara biti smenjena predsednica Vrhovnog kasacionog suda koja je, po njegovim rečima, "glavni krivac" za katastrofalno stanje u pravosuđu i "glavni nosilac korupcije".
Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo danas je raspravljao o amandmanima na zakonske predloge koji su na dnevnom redu tekuće sednice.
Poslednji komentari
  • milovan Vreme: 28.01.2013 11:24h

    Jeli to znaci da je sada Ceda posten??? Nece biti to tako.A tko je isao na ispitivanje u policiju zbog lopovluka,Cvijan ili Ceda ???

  • Sira vizija Vreme: 28.01.2013 13:58h

    U pravu je covek jer ima drugaciju - siru viziju. Za njega su bas liberalne opcije, npr LGBT ili neka kosovsko-albanska. Tamo su umni, ovde su prosti koji misle samo na rad i napredak a nisu ni culi za prodavanje ni magle ni postenja.

  • Ranko Vreme: 29.01.2013 11:13h

    :Чеда је релативно млад а врло богат. Бавио се само политиком. Дали има бар један његов поступак или активност у складу са законима које је доносио његов ДОС и досовски режим пуних 12 година у којима су затворене скоро све фабрике и милион фамилија остало без нужних средстава за живот, доведених до ивице понора сиромаштва.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP