Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IVICA DAČIĆ ODGOVARA NA OPTUŽBE

Kakve su to teorije da SPS radi protiv Vlade?

Autor: Beta | 14.01.2015 - 13:19:00h | Komentara: 2

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srpska napredna stranka nema korektnijeg partnera od Socijalističke partije Srbije.

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

Ivica Dačić / Foto: Profimedia

- Ako neko misli da radimo protiv Vlade onda ne treba da budemo u Vladi - izjavio je Dačić povodom ocena pojedinih naprednjaka da socijalisti nedovoljno brane vladinu politiku.
Podsetivši da je SPS samostalno izašao na parlamentarne izbore i da "nije stao iza imena Aleksandra Vučića", Dačić je rekao da je siguran da se SPS mnogo "korektnije ponaša nego mnogi koji su bili na listi SNS".
- Nisam ušao u ovu vladu da bih po medijima vodio polemiku s članovima Vlade ili koalicionim partnerima - rekao je Dačić i dodao da je to zajednička Vlada i da za njenu politiku i mere dele odgovornost.
- Nema razloga za bilo kakve teorije u kojima SPS nešto radi protiv Vlade - kazao je Dačić, istakavši da s premijerom ima korektan odnos i da poštuje to što radi.
Povodom izjave Vučića da je EU finansirala Balkansku istraživačku mrežu (BIRN) da piše protiv vlade, Dačić je rekao da je tu suština da li je to što se piše istina ili ne, i da EU treba da, kada finansira takve projekte, vodi računa da to bude u skladu s ciljem finansiranja.
- Ovde je stvar u tome da nije prvi put da neko tako neistinito piše - kazao je Dačić.
Dačić je dodao da svako ko želi da vodi samostalnu politiku, "politiku koja razmišlja glavom i ovde u Beogradu a ne samo u Briselu", ima "određene probleme u komunikaciji s nekim krugovima iz EU" i da o tim temama treba otvoreno razgovarati.
Poslednji komentari
  • FundadoR Vreme: 14.01.2015 16:16h

    Mozda ti podrzavas ali tvoji partijski drugovi bas i ne,mozda im je cilj da budete izbaceni iz vlade da bi te smenili..a sa obzirom da Vucic jedini ima poverenje u tebe savetovao bih ti da se cuvas partiskih kolega!!! sta god da premijer odluci to ce biti u intersu naroda a ne u tvom licnom intereu ili tvojih partijskih....

  • penzioner Vreme: 15.01.2015 19:54h

    Jasno je da seseljovci u SNSu ne zele socijaliste u vladi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP