Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZELENI VRAĆAJU STARO IME STRANCI

Karić se razvodi od Tadića

Autor: M. K. | 09.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nova demokratska stranka - Zeleni uskoro će vratiti stari naziv - Zeleni Srbije, saznaje „Alo!“. Naime, nakon završenih izbora, Zeleni, sa Ivanom Karićem na čelu, odlučili su da se rastanu od Borisa Tadića i njegovih sledbenika okupljenih u NDS-u. To znači da će Tadić sada morati da se pozabavi registracijom svoje partije.

Svako na svoju stranu: Boris i Ivan

Svako na svoju stranu: Boris i Ivan | Foto: Goran Srdanov

- Dogovor koji smo imali sa Borisom Tadićem jeste da zajedno nastupimo na izborima, pa su Zeleni Srbije promenili i ime u NDS - Zeleni. Međutim, Ivan Karić ostao je predsednik stranke čak i kada je ona promenila naziv... To je urađeno, između ostalog, i zbog toga što nije bilo vremena da se NDS registruje kao posebna partija.

Na skupštini naše stranke, koja bi trebalo da se održi za nešto manje od mesec dana, donećemo odluku o vraćanju naziva Zeleni Srbije - kaže za „Alo!“ Radiša Tošić, predsednik Izvršnog odbora Zelenih, na koga nas je uputio Ivan Karić, koji je juče bio u Beču.

- Posle izbora mi nastavljamo svojim putem, a NDS svojim - navodi Tošić. On ističe da će Ivan Karić kao jedini predstavnik Zelenih u parlamentu najverovatnije biti u poslaničkom klubu NDS-a, ukoliko tadićevci drugačije ne odluče. Boris Ranković, generalni sekretar NDS - Zeleni, kaže da odluka o razdvajanju NDS-a i Zelenih još nije doneta, ali da se o tome razgovara.

- Nije sporno da i NDS i Zeleni Srbije treba da imaju svoj identitet... Mi dobro sarađujemo i nema razloga da Ivan Karić ne bude u našem poslaničkom klubu - ističe Ranković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP