Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KO STOJI IZA NDS-A

Karić šef Tadiću

Autor: Maja Keranović - B. Jelovac | 22.02.2014 - 14:48:00h | Komentara: 5

Bivši šef DS-a Boris Tadić i njegovi sledbenici nisu registrovali novu stranku! Naime, Nova demokratska stranka (NDS) - Zeleni, kako joj je pun naziv, a čiji je lider u javnosti Boris Tadić, nije nova politička organizacija.

Tadić i Karić Foto; Goran Srdanov

Boris Tadić i Ivan Karić Foto; Goran Srdanov

Karić već bio na Tadićevoj listi

Saradnja Ivana Karića i Borisa Tadića traje već nekoliko godina. Zeleni Srbije su na prošle parlamentarne izbore 2012. godine izašli u koaliciji sa Demokratskom strankom, koju je tada vodio Tadić. Karić je bio i kandidat za poslanika sa liste „Izbor za bolji život – Boris Tadić“, a u parlament je ušao kao 52 sa te liste.

Osnovana je još u novembru 2007. godine, a kao njen zastupnik, zvanično se ne vodi bivši predsednik Srbije, već Karić! Ali ne Bogoljub, nego Ivan - lider stranke Zeleni Srbije, koja je nedavno promenila ime.

Svima je bilo čudno kako je Boris Tadić, po napuštanju DS-a, ekspresno registrovao stranku. Međutim, istina je potpuno drugačija. Nije ništa novo registrovao, već je jedna stranka, osnovana pre više od šest godina, promenila ime. Međutim, tadićevci, ali ni Zeleni u razgovoru za „Alo!” to ne kriju.

- Tačno je da je stranka Zeleni Srbije promenila naziv. To je tehničko rešenje kako bismo mogli da izađemo na predstojeće izbore. Naime, ne bismo uspeli da uradimo sve proceduralne stvari oko registracije stranke i zato je ovo bilo rešenje za ove izbore, a posle ćemo se registrovati - pojašnjava za „Alo!” Marko Đurišić, šef izbornog štaba NDS-a.

Tadić i Karić Foto; Goran Srdanov

Nije Bogoljub, nego Borisoljub: Tadić sa KarićemFoto; Goran Srdanov


Ivan Karić ističe da su Zeleni Srbije promenom imena stranke omogućili „formiranje izborne partije i izlazak građanskog, demokratskog bloka na izbore”.

- Procedura za registraciju stranaka je izuzetno duga, pa smo se dogovorili da stranka Zeleni Srbije promeni ime, a sve kako bi omogućili građanima da 16. marta mogu da glasaju za sve one koji su se okupili oko zajedničke političke ideje i bloka koji predvodi Boris Tadić - kaže Karić za „Alo!”.

3

Tadićeva izborna lista


Inače, Zeleni Srbije promenili su naziv u Nova demokratska stranka - Zeleni 10. februara ove godine, dok je sve ostalo ostalo isto. Tako se u izvodu iz registra političkih stranaka, javno dostupnom na sajtu Ministarstva pravde, navodi i da je NDS-Zeleni osnovana 17. novembra 2007. godine, a tri godine kasnije i upisana u registar. Sedište je na Bulevaru despota Stefana 1a, a zvaničan zastupnik je Ivan Karić.
Poslednji komentari
  • dralle Vreme: 22.02.2014 16:16h

    Hehehehe, nema ni svoju stranku,ni ideju ni ime.Pobediće al sutra hahahaahaha! koji je to luzer.Prodai stranku komunistima, jer mu je cela familja komunistička i sad zeleni, xexexexe.Može da je nzaove zelena transferzala,hahahhaha.

  • Joksa Vreme: 22.02.2014 16:58h

    Ovo je klasična manipulacija. Niko ko legitimno na sakupi 10.000 potpisa ne bi trebao da ima mogućnost da učestvuje na izborima.

  • Max Vreme: 22.02.2014 17:10h

    Inače je stranka Zeleni Srbije nastala od stranke Nova Demokratija-pokret za Srbiju. Interesantno da je gospodin Ivan Karić pristao da bude čak 13. na ovoj listi. Koliko li je teška u lovi ova saradnja, valjda će se uskoro saznati.

  • DS22 Vreme: 22.02.2014 19:36h

    E moje DEMOKRATE prodali ste se KARICIMA ZA PARE! Tadicu ko su sad DS LOPUZE??? Tadicu ko sad radi SAMO ZA SEBE ?

  • DS22 Vreme: 22.02.2014 21:52h

    KOMENTAR BROJ 2! Ko je sad sef Tadic nije i koji su to DEMOKRATE?Da nisu to ti lopovi DS:A sto ih je tadic prozivao a oni mu kao "PREBEGLI" . Koliko STE PLACENI EX DS FOTELJASI ! BRUKE NI STRANKU NEZNATE DA OSNUJETE ! A OVAJ BLIC LIST DEMOKRATIJE NECE DA OBJAVI OVAKAV KOMENTAR A U NJEMU NEMA NI JEDNE LAZI! ALI NICIJA NIJE GORELA DO ZORE!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP