Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROZIVKA

Knežević: Pajtić
kao Tači!

Autor: Fonet | 26.01.2013 - 11:40:00h | Komentara: 7

"Ugovor s investitorom „Al Dahrom" biće potpisan na osnovu Zakona o međudržavnom sporazumu Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pa je besmisleno govoriti o njegovoj protivzakonitosti", rekao je ministar poljoprivrede Goran Knežević koji je povodom izjava premijera Vojvodina o tom sporazumu rekao da "Pajtić sve više zvuči kao Tači".

„Koristili  smo sva dobra  iskustva zemalja u okruženju“: Goran Knežević

Goran Knežević | Foto: Marko Rupena

Pokrajinski ombudsman, vojvođanska poljoprivredna udruženja i neke nevladine organizacije ocenila su da je sporazum s kompanijom „Al Dahra” protivzakonit.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da su članovi Republičke vlade iskazali agresivan manir prema Vojvodini, što je paradigma odnosa prema Vojvodini i njenim građanima.
"Pajtić sve više zvuči kao Tači. Republička vlada jednako brine o svim svojim građanima i ukupnim ekonomskim interesima države, a time i Vojvodine. Problem je u tome što Pokrajinska vlada Vojvodinu očigledno ne doživljava kao deo Srbije", rekao je Knežević u intevjuu novosadskom Dnevniku.

DS se neće cepati - Bojan Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Na pitanje kome i zašto smeta šeik, Knežević je rekao "zato što će se sada pokazati koliko je bio loš prethodni proces privatizacije, koliko je dosadašnja vlast bila nesposobna da privuče ozbiljne investitore i jer će konačno i u poljoprivredi doći do zdrave konkurencije koja mnogima ne odgovara".

Kežević je potvrdio da ostaje pri ponudi da seljaci kupe ostalih osam kombinata iz „zelenog pula".
"Da, svako može, po ceni i uslovima koje je ponudila "Al Dahra" kupiti preostale kombinate. Možemo razgovarati i o tome da država kreditno pomogne seljacima da ostvare tu kupovinu".
Na pitanje šta je bilo s velikim projektom navodnjavanja oko milion hektara, koji je pokrenuo prethodni ministar Dušan Petrović, Knežević je rekao: "Nažalost, ispostavilo se da je to bio projekat samo za medije i izbornu kampanju bivše vlade. Niti je projektna dokumentacija urađena do kraja, niti su pare obezbeđene. Urađeno je nekoliko izmuljavanja kanala i tu se stalo".
Kako je rekao, zbog toga je Ministarstvo poljoprivrede formiralo tim stručnjaka za izradu projekta, novac ćemo obezbediti od inostranih investitora, od kojih je najveće interesovanje za sada pokazao Kuvajtski fond za ekonomski razvoj, uz „Al Dahru„ koja će, osim ulaganja u poljoprivredne kombinate, investirati i 100 miliona evra u zalivne sisteme.
Poslednji komentari
  • Milivoje Vreme: 26.01.2013 14:43h

    Hahahahah....pa pola vlade ide kod Tacija na rucak,nemojte misliti da je narod glup...

  • Nina Vreme: 26.01.2013 16:31h

    Hvala Bogu da je NEKO HTEO DA ULOŽI U SRBIJU! Može da se radi, ali narod više voli da kuka. Idite na selo koji imate imanje i BUDITE SVOJE GAZDE I GOSPODA. Gajite tartufe, šumske jagode, orahe, lešnike, činčile!

  • Seljak Vreme: 26.01.2013 16:48h

    Gosodin Knezevic ne sme ni starcovu zemlju da proda strancima a ne jos drzavnu. A zasto zato sto zakon kaze da se zemlja ne moze prodavati strancima. A kad se donese zakon drugacije onda necemo imati vise ni leba da jedemo.

  • dan Vreme: 26.01.2013 19:03h

    Sram te bilo Pajticu , sto ti nisi doveo nekog investitora , sad bi hteo da nas bojkotujes zato sto ste vi ustvari lopovi , nesposobnjakovici . Ne mozemo ni mi vise da propadamo dfok se vi bogatite.

  • DSV Vreme: 27.01.2013 15:43h

    Uf kamo srece onda bi Vojvodina bila Drzava a ne Pokrajina! Nego Gorane "iz tvojih usta u Bozije usi" .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP