Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REFORME

Knežević: SNS će sprovesti 6. oktobar

Autor: Ekipa Alo! | 27.10.2012 - 22:54:00h | Komentara: 17

Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže za "Press" da će SNS sprovesti tzv. "šesti oktobar", odnosno reforme koje građani već dugo očekuju.

Goran Knežević

Goran Knežević najvljuje reforme koje građani već dugo očekuju | Foto: Emil Čonkić

"Trudiću se da kao najstariji član rukovodstva SNS prenesem mlađim kolegama svoja politička iskustva i da zajedno s njima izgradim stranačku infrastrukturu koja će dugo biti najbolja na političkoj sceni Srbije. SNS će sprovesti reforme koje građani već dugo očekuju, ono što mnogi nazivaju šestim oktobrom. To doživljavam i kao svoju ličnu misiju i politički zadatak", ističe on.

Na pitanje s kim najbolje sarađuje u Vladi, Knežević je odgovorio: "Korektno sarađujem sa svim kolegama, a najintenzivnije sa Aleksandrom Vučićem".

"Imam prijatelje u DS"
Na pitanje da li je u kontaktu sa nekim iz DS-a i da li ima prijatelja u toj stranci, Knežević kaže: U kontaktu sam sa dosta članova DS-a, ali ne i sa funkcionerima, koje samo srećem u Skupštini Srbije i u nekim protokolarnim situacijama. Imam prijatelje u svim strankama, pa i u DS-u"

"SNS je nova stranka, postoji četiri godine, a ja sam znatno učestvovao u njenom profilisanju i izbornom rezultatu. Moj izbor za potpredsednika Glavnog odbora pokazuje da u SNS-u nema predrasuda i podela po političkoj prošlosti", istakao je ministar.
Knežević je kao gradonačelnik Zrenjanina i funkcioner DS uhapšen oktobra 2008. godine i osumnjičen kao organizator kriminalne grupe. Specijalni sud izrećiće 1. novembra konačnu presudu.
"Očekujem oslobađajuću presudu. Mirno spavam jer znam da nisam uradio ništa protiv zakona. Nisam baš potpuno spokojan, doza zebnje postoji jer se protiv mene više od četiri godine vodi montiran proces bez ikakvog osnova. Ne postoji čovek koga to ne bi uznemirilo", ističe on.
Knežević kaže i da "uopšte ne razmišlja o mogućnosti da sud donese osuđujuću presudu".
"Nepravednih presuda u Srbiji je bilo previše i zato mnogi danas, posle nekoliko decenija, dobijaju sudske rehabilitacije, a Srbija gubi mnogo sporova protiv svojih državljana pred sudom za ljudska prava u Strazburu. Setimo se samo da su i Nikola Pašić i Josip Broz svojevremeno bili osuđeni. Pa valjda su prošla ta vremena. Ne očekujem da mi bude učinjena takva nepravda, nadam se da smo kao država i društvo dovoljno napredovali da nam se greške iz prošlosti ne ponavljaju i da politički motivisanih presuda više neće biti", objašnjava on.
Upitan da li će tužiti državu ako presuda bude oslobađajuća, budući je 13 meseci proveo u pritvoru, odgovorio je: "O tom potom".
Poslednji komentari
  • LIKICA Vreme: 28.10.2012 10:28h

    Dfinitvino se neko setio da treba početi od 6,oktobra, sve očistiti i krenuti kako treba, bravo za SNS

  • posmatrač događaja Vreme: 28.10.2012 12:13h

    Tako bi moralo biti...to je narodski rečeno sprovesti u delo zakone jednako za sve...

  • Acika šacika Vreme: 28.10.2012 20:52h

    То му дође као јесења сетва ај да видимо шта ће да роди. Само да Вучић истреби коров, а требало би му помоћи у том послу.

  • duda Vreme: 29.10.2012 09:50h

    Pa radikali (sada SNS) sa Ivicinim socijalistima su i doveli do ove agonije koja traje vec 22 godine, a trajace i dalje, jer inat biraca ih je ponovo doveo na vlast...

  • Milanili Vreme: 30.10.2012 08:21h

    Svi znamo u kakvom nam je stanju tuzilastvu.Ne bi me cudilo da je ovaj ceo slucaj o Knezevicu namesten...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP