Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PROCENA

Knežević: Srbi s Kosova će uvažiti interese države!

Autor: Tanjug | 15.05.2013 - 07:55:00h | Komentara: 2

Ministar poljoprivrede i potpredsednik Srpske napredne stranke Goran Knežević očekuje da će Srbi s Kosova i Metohije, nakon prvobitne emotivne reakcije, uvažiti interese države i nacije, i prihvatiti da sprovedu briselski sporazum.

Goran Knežević

Goran Knežević | Foto: Aleksandar Stanković

"Sporazum se može kritikovati na razne načine, ali predstavlja najbolje moguće rešenje u ovom trenutku. Njegova primena Srbiji daje mogućnost da rešava ostale nagomilane probleme", kaže Knežević u intervjuu za današnje "Novosti".

On ocenjuje da je za privredu Srbije važno da započnu pregovori o punopravnom članstvu u EU, jer je to jasan pokazatelj čitavom svetu, svakom potencijalnom ulagaču i poslovnom partneru da Srbija napreduje u izgradnji stabilnog i predvidivog ambijenta za život i rad.

"Srbiji je potreban priliv svežeg obrtnog kapitala, a on dolazi samo u stabilna područja, u države u kojima je mir, vladavina prava, predvidivost zakonskih okvira", ukazao je Knežević.

On smatra da kapital do sada nije dovoljno prepoznavao ovo područje kao plodno zbog visokog stepena korupcije i dugotrajne političke nestabilnosti i navodi da vlada ozbiljno radi na suzbijanju korupcije.

Knežević smatra da pregovore sa EU treba da vodi vlada koja ima pun legitimitet, što znači da na odluku o izborima može da utiče i konkretan datum o otpočinjanju pregovora.
On dodaje da i neki drugi faktori značajno utiču na mogućnost izbora, kao što je doslednost koalicionih partnera u realizaciji ciljeva, pre svega, u borbi protiv korupcije.

On očekuje prevremene izbore u Vojvodini, tvrdeći da vlast DS više nema legitimitet, kao i da su joj rezultati u prethodnih 13 godina katastrofalni. Knežević ocenjuje da je i u Beogradu značajno promenjena izborna volja gradjana, što moraju da uzmu u obzir odbornici Skupštine grada.

Upitan koliko je realna rekonstrukcija Vlade, Knežević kaže da postoji stalno preispitivanje rezultata Vlade i svakog njenog člana, kako na stranačkom tako i na koalicionom nivou, ali da rekonstrukcija Vlade nije najvažnija državna tema u ovom trenutku.

"Što se mene tiče, radim najbolje što mogu, a da li je to dovoljno, treba da procene i odluče oni koji su me predložili i izabrali za ministra", kaže on.
Poslednji komentari
  • Nije mi jasno Vreme: 15.05.2013 08:49h

    Hteli ste reći...interes punog stomaka i fensi stila životarenja ?

  • simka Vreme: 15.05.2013 10:29h

    ovom nema spasa! kako izgleda spolja takav je i iznutra!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP