Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SAVETNIK PREDSEDNIKA OPLEO PO MEDIJIMA

Ko loše piše o Nikoliću krši Ustav!

Autor: Tanjug | 13.04.2015 - 10:36:00h | Komentara: 8

Mediji u Srbiji treba da budu odgovorniji i u skladu sa Ustavom moraju da poštuju grb, zastavu, himnu i instituciju predsednika države, ocenio je danas savetnik predsednika Srbije Oliver Antić i dodao da bi uveo pravilo da svi novinari moraju da imaju završen fakultet.

Oliver Antić

Oliver Antić | Foto: Rajko Ristić

Prema Ustavu - grb, zastava, himna i predsednik Republike su zaštitni subjekti i u krivičnom pravu. Uvreda Srbije jeste uvreda jednog od ova četiri elementa, ali to se ne primenjuje u praksi", rekao je Antić.
On je za TV Pink kazao da je aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić najviše izložen napadima medija u odnosu na prethodne čelnike zemlje - Slobodana Miloševića, Milana Milutinovića, Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu...

Antić ističe da većina medija ne podržava predsednika Srbije kojeg "mučki napadaju", to jest napadaju njega i njegovu porodicu, što je nazamislivo u svetu, gde svaka država veliča svog predsednika.

"Đinđića su isto napadali na najrazličitije načine, sa i bez osnova, Milutinović je bio marginalizovan, ali ga nisu mučki napadali, pa i Koštunicu su kako - tako napadali. Moj utisak je da Nikolića najviše napadaju nego sve do sada predsednike", kaže Antić.
Prema njegovim rečima, odgovorno novinarstvo je vrlo važna poluga demokratije, što kod nas nije slučaj.
Antić predlaže da se u Srbiji uradi kao u Brazilu, koji je imao donedavno sličnu situaciju, odnosno da po zakonu svi novinari moraju da imaju završen fakultet.
"Ako vam neko da posao koji ima neki tradicionalni ugled, a niste kvalifikovani za to, onda se osećate obaveznim da uzvratite i radite kako vam taj neko naredi ili vas usmeri", navodi Antić.
On naglašava da novinari moraju da imaju viši stepen morala i obrazovanja, jer onda ne bi mogli da predju preko neke granice.

"Kod nas svako može da okači sebi funkciju - ja sam novinar, iako je polupismen ili neobrazovan", dodao je Antić.

Savetnik predsednika države navodi i da pravosuđe mora da bude efikasnije, kao i da su kod nas novčane odštete za narušavanje ugleda u sredstvima javnog informisanja veoma male.
Poslednji komentari
  • MAČIĆ Vreme: 13.04.2015 11:19h

    Ovaj čovek me baš vuče za jezik KAD NAŠ PREDSEDNIK DOKAŽE /al validno/ DA IMA FAKULTET, ONDA MOŽETE TO TRAŽITI I OD NOVINARA. A to što /recimo/ ima fakultet samo srozava onog koji mu je dao diplomu jer takve nebuloze i neznanje, su odraz njegovog školovanja /da li?/ I DA VAS PODSETIM : USTAVOM JE ZAGARANTOVANA SLOBODA GOVORA I VEROISPOVEST. ŠTI ZNAČI DA PREDSEDIK NIJE BELI MEDVE i da kad trabunja gluposti i sramoti nas pred stancima treba o tome da ćutimo, U ostalom to nije vređanje, već samo gola istina. JEDINO ŠTO ISTINA VREĐA.

  • Aca Vreme: 13.04.2015 11:30h

    A racuna li se ako novinar kupi diplomu pod stare dane kao predsednik?

  • lola Vreme: 13.04.2015 12:06h

    pa nije valda istina krsenje zakona !

  • doktor Vreme: 13.04.2015 12:36h

    A kada cete da organizujete docek Titove stafete na pravnom fakultetu preposteni i prepodobni profesore.

  • Paparaco Vreme: 13.04.2015 12:38h

    Carevo novo odelo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP