Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

STEFANOVIĆ TVRDI DA SU SAMO DS I NS OPOZICIJA

Ko se greje u krilu Vučića?

Autor: M. K. | 16.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Dok gradonačelnik Kragujevca i lider „Zajedno za Šumadiju“ Veroljub Stevanović ističe da „svi koji sebe smatraju opozicijom uskoro treba da se nađu za istim stolom u Kragujevcu“, Borislav Stefanović, potpredsednik DS-a, smatra da najpre mora da se iskristališe ko je opozicija u Srbiji, navodeći da je za sada jasno da su to DS i Nova stranka, dok će ostale stranke to morati da potvrde.

Iz LDP-a i Tadićevog  NDS-a žestoko uzvratili na Borkovu  prozivku

Iz LDP-a i Tadićevog NDS-a žestoko uzvratili na Borkovu prozivku | Foto: Emil Čonkić

- Naš cilj nije da uradimo ono što on ne sme, već da uradimo nešto suprotno od onoga što on uporno radi, vodeći Srbiju u propast. Tu je klica razlike između nas i ostatka opozicije, a nije u pitanju sujeta. Mnoge od tih partija osetile su kako je toplo uljuljkati se u krilu Aleksandra Vučića. Jedino mi ne želimo da osetimo tu toplinu - kazao je potpredsednik DS-a, koji je i naveo da će dogovor oko očuvanja Vojvodine od naprednjaka pokazati ko je suštinski protiv SNS-a, a ko nije. Upitani da li se prepoznaju u rečima Stefanovića i kako planiraju da potvrde da su opozicija, u LDP-u oštro odgovaraju.


- Nemamo nameru da komentarišemo izjave čoveka koji je učestvovao u građenju barikada na Kosovu i koji je koketirao sa Rusima kao šef pregovaračkog tima prilikom prodaje NIS-a i sklapanja gasnog aranžmana. Ispravnost naše politike pokazalo je vreme, i to dovoljno govori o tome koliko je ko bio iskren prema građanima - kažu u LDP-u. Iz NDS-a poručuju da je takmičenje u disciplini „ko je opozicija“ unižavanje političkog života Srbije i da se NDS, za razliku od svih drugih učesnika u tom takmičenju, ne dokazuje rečima.

- Mi smo jedini koji nisu na vlasti ni na republičkom ni na pokrajinskom nivou i jedini smo odbili ulazak u Vladu, dakle sprovodimo svoju politiku delima, a ne rečima. U tom smislu, NDS je jedina prava opozicija u Srbiji. Stefanović je poslednja osoba koja ima pravo da određuje ko je opozicija i da nekome deli lekcije. Mi koji smo sa njim bili u DS, znamo da on nema dovoljno političkog iskustva, da agresijom i retorikom i izvesnom dozom sadizma pokušava da se nametne kao lider. Samo logika nakaradnog uma na takav način postavlja stvari da će se na osnovu rešenja za Vojvodinu definisati ko je opozicija - kaže Konstantin Samofalov, portparol NDS-a.

Zapaljena kapija šefa demokrata

Na kapiji kuće šefa demokrata opštine Bač podmetnut je požar, a vojvođanski DS traži od nadležnih da otkiju počinioce i utvde da li je taj vandalski čin politički motivisan. U noći između subote i nedelje ispred kuće u kojoj živi Tomislav Bogunović, u vreme dok su ukućani spavali, “na samoj kapiji podmetnut je požar, a ceo događaj je prijavljen policiji”, navodi DS. Vojvođanske demokrate od nadležnih zahtevaju da pronađu i sankcionišu odgovorne ali i “da otkriju i nalogodavce, organzatore i sve one koji stoje iza napada”.

Poslednji komentari
  • laki Vreme: 16.09.2014 08:06h

    Oni jos nisu shvatili da su ih glasaci sutnuli alo promuckajte glavu

  • branko1 Vreme: 16.09.2014 10:24h

    Samo nije rekao u cijem krilu on i njemu slicni zele da "osete"....toplinu

  • bulu Vreme: 16.09.2014 12:29h

    I Laki i Branko 1 će vrlo brzo videti ko u čijem krilu greje glavu, i kome će se tikve obiti o glavu.Žutima ili naprdnjacima

  • LAVINIJA Vreme: 16.09.2014 12:52h

    Jedina prava opozicija je onaj Babic .Sve radi sto bi neki rekli u korist stete svoje stranke i njenog imidza. Ne znam kako,al cim cujem tu izlizanu i devalviranu rec opozicija meni je pred ocima samo njegov lik.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP