Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RUSKI MEDIJI

Koliko će Moskva da plati za veto u korist Srbije

Autor: Srna | 10.07.2015 - 13:45:00h | Komentara: 3

Rusija je odbacila šest verzija britanske rezolucije u UN, a neki se i dalje pitaju koliko će to da košta Srbiju, dok malo kome pada na pamet da bi upravo Rusija mogla ima probleme zbog svog čvrstog stava - navode ruski mediji.

Ruska zastava

Ilustracija | Foto: Profimedia

Bilo bi fer da se zapitaju koliko će pragmatičnu Rusiju da košta veto kojim je oslobodila srpski narod optužbe za genocid. Jer, da parafraziramo: "nema besplatnog sira", navodi u komentaru agencija "Sputnjik".
Moskva će morati da plati neku cenu zato što je pred celim svetom obrukala pisca rezolucije, koji ni iz šestog puta nije uspeo da pogodi cilj.
Već prvom prilikom, Velika Britanija i oni koji su je podržavali u ovom slučaju mogu da blokiraju bilo koji ruski predlog...
A ta prva prilika može za Rusiju biti veoma važna, jer se upravo sada bori za poštivanje minskih sporazuma i obezbeđivanje mira u Ukrajini.
Tu je i situacija u Iranu, a da se i ne govori o ukidanju sankcija koje su Moskvi nametnute s ciljem da je izoluju od cijelog sveta.
U ovom trenutku, kada Zapad traži i koristi svaku priliku da Rusiju proglasi zemljom sa kojom se ne može sarađivati, poslednje što Moskvi treba jeste da zaoštrava odnose sa Velikom Britanijom, ili sa bilo kojom zemljom "velike petorke" - navodi se u komentaru.
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov džentlmenski je pružio šansu britanskom kolegi da prilagodi sopstveni predlog ruskom i da izađu na sednicu Saveta bezbednosti sa zajedničkim prredlogom o osudi svih zločina na tlu bivše Jugoslavije, bez riječi "genocid".
Ali, britanski šef diplomatije pokazuje krajnji diletantizam pišući, brišući i trgujući terminima, pa i nudeći u kuloarima rešenje tipa: "Ako ubacimo u rezoluciju i stradanje Srba i Hrvata, hoće li tako moći da prođe?".
A sve to je rađeno u nameri da se otvori put za reviziju Dejtona, kao i za disciplinovanje Republike Srpske - stoji u komentaru "Sputnjika".
Poslednji komentari
  • ali pasa Vreme: 10.07.2015 15:48h

    mogu da zaborave na neki sporzum sa ukrajinom, sto vise bice intezivirani sukobi sve do pokorenja terorista i oslobadjanje istocne ukrajine.to ce biti cena ruskog veta u korist srbije.

  • etotisad Vreme: 10.07.2015 16:53h

    Ovaj Sputnjik je ruska agencija,ali imaju nekakav nedefinisan stav .Često i nestručno pišu

  • stranac Vreme: 11.07.2015 00:27h

    cena ce biti vreme a mozda slicna oluja za slobodu ucranijanca....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP