Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VESELO!

Konstitutivna sednica Skupštine: Novi poslanici seli u klupe, jela se torta, vukle uši!

Autor: Tanjug / Blic | 16.04.2014 - 17:23:00h | Komentara: 2

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije počela je u zdanju na Trgu Nikole Pašića, a neposredno nakon početka data je jednočasovna pauza kako bi nadležna komisija utvrdila saglasnost izmedju izdatih uverenja poslanicima i rešenja koja su izdata o dodeli tih mandata. Sednici prisustvuju novi i stari narodni poslanici, a atmosfera je svečana.

Novi, ali i stari političari u poslaničkim klupama

Novi, ali i stari političari u poslaničkim klupama | Foto: Vesna Lalić

 
Nove poslanike, koji će u naredne četiri godine zastupati interese građana u najvišem zakonodavnom telu i donositi zakone, na ulazu u zgradu republičkog parlamenta, dočekali su gardisti Vojske Srbije, a u Samoj skupštini je hor Akademsko-kulutrno umetničkog društva "Lola" na početku sednice izveo i državnu himnu "Bože pravde".
Poslanici očekuju dolazak Aleksandra Vučića koji se još nije pojavio, a primetno je da nema ni Miodraga Radkića sa liste NDS. Kako je negovešteno na današnjoj sednici neće se pojaviti Srđan Dragojević i Jovan Krkobabić sa liste SPS-JS-PUPS.

U parlament su stigli ministari u tehničkoj vladi - ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vilin, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, nekadašnji ministar prosvete Žarko Obradović, državni sekretar u MUP-u Vanja Vukić, lider DS Dragan Đilas, doskorašnji šef poslanika SNS Zoran Babić...

Među prvima su u najviše zakonodavno telo pristigli i najmlađi poslanici, među kojima poslanica DS Jovana Jovanović i predstavnik SNS Aleksandar Jovičić, a novinarske ekipe već biraju novu najlepšu poslanicu.

Budući da se konstituisanje Skupštine poklopilo sa rođendanom dosadašnjeg šefa poslanika SNS Zorana Babića, koji u skupštinskim kuloarima slovi i za jednog od mogućih budućih predsednika parlamenta, on je skupštinske izveštače častio tortom i sokovima.

U parlament je stigao i dosadašnji premijer i lider SPS Ivica Dačića, koga su mediji već videli kao novog šefa diplomatije, a novinare koji su mu odmah prišli, pozdravio je sa "Haj" (Hi).

Za nove poslanike, koji do sada nisu sedeli u skupštinskim klupama, pripremljeno je uputstvo za korišćenje sistema u velikoj sali i kako da očitaju karticu, prijave se za diskusiju ili glasaju.
Poslednji komentari
  • ilija Vreme: 17.04.2014 07:55h

    opet u vladi partija : P orodicna U zurpacija P oliticke S tranke Krkobabica za ministra omladine i sporta...

  • Nikola Vreme: 17.04.2014 09:17h

    Ni Skupština ni Vlada nam ne trebaju. Mi moramo da ukinemo ovaj model katoličkog oblika vlasti. Kaparisane plaćenike pseudo elitu u čopru moramo pohapsiti i odrediti im društveno korisni rad. Moramo da postavimo jednog Visokog predstavnika da upravlja sa nama ili ćemo nestati!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP