Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Kostreš: Prvo program, pa onda učešće u vladi

Autor: tanjug.rs | 23.08.2014 - 09:32:00h | Komentara: 1

BEOGRAD, 23. avgusta (Tanjug) - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će se ta stranka opredeliti za učešće u koncentracionoj vladi u zavisnosti od toga kakav bi program ta vlada imala i da će u narednom periodu nastaviti razgovore sa Demokratskom strankom i Novom demokratskom strankom.




"Da li će mohi da se formira koncentraciona vlada i da li ćemo učestvovati u njoj zavisi od toga kakav bi program ta vlada imala jer će se Liga socijaldemokrata opredeljivati prema programu", rekao je Kostreš i dodao da je ta stranka odlučila da sarađuje sa tradicionalnim koalicionim partnerima i da su "došli do jednog nivoa saglasnosti".


"Videćemo kako će biti dalje i nadam se da ćemo nastaviti razgovore. Prva runda tehničkih trazgovora je završena i treba da se izjasne stranački organi, očekujem pozitivne stavove", rekao je Kostreš za RTS.


On smatra da ne postoji prava informacija šta znači koncentraciona vlada i da Liga nema informaciju da li su se Savez vojvođanskih Mađara i SNS dogovorili da pokušaju da formiraju novu većinu.


"Moramo biti svesni toga da pokrajinska administracija nema zakonodavnu vlast, i da sve zakone u vezi autonimije Vojvodine mora da donese republička vlada i zato je neophodan određeni vid saradnje između u ovom momentu suprotstavljenih političkih grupacija", rekao je Kostreš.


On je rekao da je situacija vrlo je komplikovana i da sve političke stranke koje funkcionišu u parlamentu Vojvodine moraju da budu svesne da moraju sarađivati i da je u interesu "da se pronađe najmanji zajednički sadržalac".
Kostreš je rekao da Liga insistira na proceni ustavno pravnog polozaja autonomne pokrajine Vojvodine i da ona mora imati svoje izvore finansiranja, kao i da imovina Vojvodine mora da bude povećana, kao i da bude obeštećena za privatizaciju NIS-a.


"Ako nađemo zajednički jezik sa drugim političkim strankama po tim pitanjima spremni smo da sarađujemo", rekao je Kostreš.


"Prvo ćemo sa DS i NDS pokušati da formiramo većinu jer je to najprirodnije, ali je situacija ozbiljna i moramo se odgovorno ponašati i pokušati da pronađemo zajedničko rešenje", rekao je on dođajući da će situacija u vezi vojvođanske vlade morati da se rasplete u narednih 15-ak dana.


 

Tagovi:

Poslednji komentari
  • DS22 Vreme: 23.08.2014 17:09h

    Slusaj ti Kostres nemoj da se pravis "Pestanska SOBARICA"!/znas ti dobro sta to u Vosi znaci ,ako neznas onda srpski da ti kazem NISI TOSA / Gde ste dosad bili nego u vladi Vojvodine .Nije valda da ste vi i Botini iz OPOZICIJE????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP