Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OSUDA

Koštunica: Dačić podriva temelje
države, neka podnese ostavku!

Autor: Tanjug | 18.01.2013 - 13:05:00h | Komentara: 17

Predsednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica, ocenio je danas da se poslednjim briselskim dogovorima premijera Srbije Ivice Dačića o naplati carina "podrivaju sami temelji države".

- Ovakvo protivdržavno delovanje srpskog premijera, na žalost, predstavlja novi krunski dokaz zašto Dačić više nema nikakav legitimitet da obavlja posao predsednika Vlade i zato mora odmah da podnese ostavku - naveo je Koštunica u saopštenju, ponavljajući zahtev DSS-a za ostavku Dačića.

Vojislav Koštunica

Vojislav Koštunica | Foto: Zoran Ilić

On je zatražio od Ustavnog suda da odmah donese odluku o obustavljanju primene uredbe koja se, kako je naveo, zapravo odnosi na integrisano upravljanje granicom, jer se "sa poslednjim Dačićevim dogovorima o naplati carine podrivaju sami temelji države".
Kako je saopšteno iz DSS, Koštunica je izjavio da, ukoliko se Ustavni sud i dalje bude oglušivao i ne bude radio svoj posao, onda je on "direktni saučesnik u rušenju ustavnog poretka Srbije, što zahteva pokretanje krivične odgovornosti samog Ustavnog suda".

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: FoNet

- Dačićev novi dogovor o uspostavljanju i naplati carine znači da je između Srbije i Kosova napravljena međudržavna granica. Koliko juče Dačić je tvrdio da se ništa nije promenilo sa postavljanjem graničnih prelaza, a danas imamo i naplatu carine - naveo je Koštunica.
Poslednji komentari
  • albanac Vreme: 18.01.2013 13:39h

    kostunica je u pravu dacic mora da da ostavku nek kostunica ponovo bude premier da spasi srbiju

  • aca Vreme: 18.01.2013 13:39h

    samo ostavka -

  • kondor Vreme: 18.01.2013 13:39h

    Slazem se 100% sa dr. Kostunicom po pitanj Dacica i njegovog vodjenja pregovora za uspostavljanje granicnih prelaza izmedju Srbije i njenog dela teritorije KM. Jedino ovdje dodajem da to ne radi sam Dacic vec kompletna vlada Srbije sa njim na celu . Kada je saopstena platforma za KM presd. Srbije i njegovih pomagaca mnogo se razlikovala od platforme koju je g. presednik pokazivao DSS i dr. Kostunici . Znaci i ova vlast na celu sa Dacicem krece putem bivse vlasti , jedno se pokazuje domacoj javnosti i politickim strankama , dok drugo ide vladi i NSS . To moze u Srbiji koja nije pravno uredjena drzava i gdje pojedini clanovi vlade mogu da krse Ustav. Jedini spas za Srbiju i njene je DSS na celu sa dr.Kostunicom . Ako uskoro ne dodje do smene vlasti ode Srbija na dobos.

  • Zoran Vreme: 18.01.2013 13:48h

    OBAVEZUJE LI USTAV DAČIĆA? OVO JE JEDINA DRŽAVA U EVROPI GDE JE USTAV ZA PREMIJERA MRTVO SLOVO NA PAPIRU!

  • rodoljub Vreme: 18.01.2013 13:53h

    Poslednji tracak nade je Kostunica. Ukoliko ustavni sud i sva javnost predje preko ovih mizernih podvala koje nam prodaje Dacic, Srbija ce isceznuti. Braco, ne dozvolimo to!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP