Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

INTERVJU

Koštunica: Dva jaka razloga za ostavku Dačića i izbore

Autor: Tanjug | 06.02.2013 - 22:31:00h | Komentara: 5

Način na koji predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi pregovore u Briselu i priznanje da je komunicirao sa pripadnicima klana Darka Šarića dva su vrlo jaka razloga za nove izbore, izjavio je večeras predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

Uz napomenu da za nove izbore u roku od godinu dana moraju da postoje veoma jaki razlozi, Koštunica je u emisiji "Svedok" na RTS rekao da DSS smatra da taj razlog postoji, a vidi ga u načinu na koji Dačić vodi pregovore u Briselu i njegovim kontaktima sa pripadnicima Šarićevog klana.

Vojislav Koštunica

Vojislav Koštunica | Foto: Zoran Ilić

 "To je veoma ozbiljno i u ozbiljnoj zemlji vlada bi pala. Ne kažem da je Dačić znao ko su ti ljudi, ali suviše je ljudi umešano. Nije to običan razgovor, nisu to druženja i kafanski susreti, već takvi susreti kroz koje su članovi Šarićevog klana imali nekakve koristi, a Srbija štetu, materijalnu i moralnu. Ta dva razloga su vrlo jaka zašto bi Dačić trebalo da podnese ostavku, a podnošenje ostavke premijera po pravilu bi trebalo da vodi ka novim izborima", rekao je Koštunica.

Lider DSS je naveo da Dačić treba da podnese ostavku, jer iz koraka u korak u pregovorima sa Prištinom radi na, kako je rekao, "uspostavljanju granice izmedju Srbije i Kosova i razgradnji Srbije".
"Tu stvar nije stala, ona je prevršila svaku meru kada je Dačić počeo da govori da bi moglo da se razgovara, ni manje ni više, nego o članstvu Kosova u UN", naveo je Koštunica.
Govoreći o Savetu za nacionalnu bezbednost i koliko je to rešenje oslabilo ustavnu poziciju vlade, Koštunica je kazao da se sada ponovo otvara pitanje tih službi i da se mora pokrenuti pitanje odgovornosti.

"Mora se poći od glave, jer grdna je šteta naneta, neko je mora platiti da se ne bi brukale vlada i država", smatra Koštunica.
Na pitanje vidi li DSS uz radikale, Dveri i sebe kao lidera pokreta "desnog DOS-a", Koštunica je rekao da je politika njegove stranke vrlo jasna, državotvorna i da postoji nešto što je razlikuje od drugih, a to je ideja političke neutralnosti.
"To je jasan i razvijen program, sa kojim idemo sami na izbore, sa svojim imenom i prezimenom. O tome će se ipak u jednom trenutku izjasniti Glavni odbor, ali najvažnije je da izbori nisu raspisani", rekao je Koštunica.
O privatizacijama koje su se dogodile dok je on bio premijer, Koštunica kaže da je apsolutno za to da se u okviru institucija sve preispita.
"To je vreme u kojem je Srbija krenula napred, od 2004. do 2007. godine, ali te privatizacije će biti ispitane, to niko ne dovodi u pitanje", kazao je lider DS S. 
Poslednji komentari
  • Bogdan Vreme: 07.02.2013 00:12h

    Zašto se Ž. Obradović ne poziva na saslušanje jer je uvek uz vrh i važi za kurira.

  • vera Vreme: 07.02.2013 09:23h

    Sinoc sam gledala emisuju "Svedok" i mogu samo reci bravo gospodine Kostunica.

  • Po redu Vreme: 07.02.2013 10:56h

    U vladi ne treba da bude niko ko ima imalo putera na glavi. Na zalost, postoje drzavni prioriteti koje prvo treba resiti. Izbori ne bi bili dobro resenje, ali smena svih koji nisu ok - svakako.

  • vuk Vreme: 07.02.2013 10:57h

    Sklanjajte ove SPS -ce mnogo su se osilili, a Obradovića treba ispitati o saradnji sa Mićom sa Megatrenda i to je velika muljavina.

  • Dalia Vreme: 07.02.2013 16:00h

    Kostunica se sada buni kada je izgubio poverenje gradjana a imao je dovoljno prilika i vremena da uradi nesto za drzavu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP