Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BRISELSKI SPORAZUM DOVEO DO PRESTROJAVANJA MEĐU STRANKAMA

Koštunica na čelu
patriotskog bloka?!

Autor: I.K. - M.D. | 09.05.2013 - 18:55:00h | Komentara: 13

Vojislav Koštunica mogao bi da se nađe na čelu novog političkog bloka! Kako “Alo!” saznaje, u jednom delu javnosti koji se suprotstavlja državnoj politici prema Kosovu i Evropskoj uniji javila se ideja da bi tu energiju trebalo objediniti u jedan širi društveni pokret, koji bi pored Demokratske stranke Srbije i pokreta “Dveri” činili i predstavnici SPC, srpski intelektualci i druge nestranačke ličnosti, predstavnici “patriotskih” nevladinih organizacija... Međutim, sam Koštunica još nije prelomio da li da stane na čelo te organizacije.

Vojislav Koštunica

Vučić i Toma mu ni na slavu nisu došli: Koštunica | Foto: Zoran Ilić

 

Pored DSS-a i pokreta
“Dveri”, blok bi činili
i predstavnici SPC,
intelektualci i NVO

S tim ciljem formirana je i koalicija DSS-Dveri za predstojeće lokalne izbore u Zemunu, koja treba da posluži kao “probna vožnja”, a očekivano je da će danas na velikom nadstranačkom protestu “Ostajemo u Srbiji” biti poslata poruka da je ovakav pokret neophodan.

- Ideja je da Koštunica stane na čelo ovog pokreta jer njegova reč nosi veliku težinu u javnosti. U bloku ne bi bilo predstavnika Srpske radikalne stranke, ali tu ideju već sad podržavaju brojni intelektualci poput Koste Čavoškog, Matije Bećkovića, Mile Alečković, Mila Lompara... - objašnjava naš sagovornik.

Potpredsednik i poslanik DSS-a Miloš Jovanović potvđuje za “Alo!” da postoji preka potreba za objedinjavanjem snaga koje bi bile ravnoteža u odnosu na konsenzus koji se stvorio na strani koja je podržala sporazum Beograda i Prištine. Ipak, on kaže da još nije vreme da se otkriva u kojoj je fazi stvaranja patriotski blok.

Toma i Voja

zahladneli odnose!
Lider DSS-a Vojislav Koštunica zahladneo je odnose prema aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, s kojim je godinama bio više nego prisan, saznaje “Alo!”. Prema našim informacijama, do pogoršanja odnosa je došlo jer je Koštunica posebno zamerio Nikoliću što se nije čvršće suprotstavio potpisanom briselskom sporazumu, to jest nije ostao dosledan svojim prethodnim stavovima i dozvolio je da ga vlada “smekša”.

- Od situacije iz 2007, kada su sve političke partije osim LDP-a odbacile Ahtisarijev plan, sada su sve političke partije, osim DSS-a, prihvatile i manje od Ahtisarija. Time je praktično napravljen konsenzus o predaji KiM. Bojim se da neće proći mnogo vremena, a taj konsenzus će se iz elite perfidno preliti u narod, što će imati dramatične posledice, jer je to zapravo konsenzus o bacanju Srbije na kolena i ideji da bi u tom poniznom položaju trebalo i da ostane. Ali ako smo očigledno u Skupštini ostali usamljeni, usamljeni u odbrani Srbije zapravo nismo. Srbiju danas brane i Srbi sa Kosova i Metohije, Srpska pravoslavna crkva, razne državotvorne organizacije i pokreti, mnogobrojni intelektualci i ugledne javne ličnosti i, u krajnjoj liniji, srpski narod, za koji sam uveren da vredi mnogo više od samozvane elite koja mu je nametnuta - objašnjava Jovanović pred današnji miting, koji simbolično počinje u 12.44 na Trgu Republike.

MITROPOLIT AMFILOHIJE ZA ALO!


Dolazim na miting!

Fašisti preuzimaju Crnu Goru - Mitropolit Amfilohije

Mitropolit Amfilohije | Foto: Beta

 

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je za „Alo!“ da će danas prisustvovati skupu na Trgu Republike „Ostajemo u Srbiji“, ali nije precizirao i da li će govoriti na mitingu.


- Moguće je da ću biti na tom skupu o kom velite. To će biti jedan molitveni skup za spas našeg Kosova i Metohije, ujutru ćemo u devet sati ići na liturgiju u hram Svetog Save, posle koje ćemo doći na taj skup narodnog sobranja - kaže vladika Srpske pravoslavne crkve. On u razgovoru za naš list kaže da se nad Srbijom i Kosovom nadvio „oblačić“ koji će nestati, kao i sve muke koje je naš narod pretrpeo tokom pet vekova ropstva.


- Znate, u odnosu na sve što je Kosovo pretrpelo, ovo je samo jedna mala epizoda. Pet vekova smo čekali slobodu, pa smo je dočekali. Sad je ona ponovo ugrožena, ali to je jedan oblačak koji se nadvio nad Srbijom i koji će proći. Mnogi su pokušali da unište Kosovo i Metohiju. Menjaju se gospodari, imperije, ali Kosovo ostaje zlatnim slovima upisano u biću našeg naroda i istorije, neotuđivo i neizbrisivo. Naši vladari hteli bi da Srbiju svedu na beogradski pašaluk. Kosovo sa Metohijom u Srbiji bilo je i ostalo u Ujedinjenim nacijama. Kako će potpisivati nešto što podriva našu poziciju u UN, a s druge strane i suprotno je Ustavu Republike Srbije. Bez Kosova smo sakati. To je negiranje naše Ustavom i vekovnim poretkom, pravom i pravicom osvojene slobode - poručio je mitropolit crnogorsko-primorski.

Aleksandar Vučić: Odbijanje sporazuma vodi u izolaciju!
Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić naglasio je da bi odbijanje sporazuma dovelo do izolacije Srbije i gubitka stranih investicija. On je izrazio zahvalnost svim ljudima koji u podršci sporazumu nisu polazili od ličnih stavova i uverenja zasnovanih na nečemu što je bilo devedesetih, već pre svega na onome što se danas zbiva, i time pokazali svoju širinu.

Od njega zavisi: Vicepremijer Vučić

Nećemo više u mrak: Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Pitanje je kakvu bi budućnost zemlja imala. Čak i oni koji su danas protiv znaju da govorimo istinu, da smo u pravu. Mislim da Srbija ne samo što bi bila zaustavljena na evropskom putu nego bi bila polako ali sigurno izolovana od ostatka čovečanstva - poručio je Vučić.
Poslednji komentari
  • srbin Vreme: 10.05.2013 05:59h

    nije tacno gospodine vucicu da bi srbija bila izolovana od celog covecanstva. gde su kinezi, rusi, zemlje iz afrike, indija, grcka, rumunija, spanija....... ako uzmete neku enciklopediju i digitron, videcete da je na nasoj strani vise od polovine covecanstva. ako ste mislili da cete biti izolovani vi, od vasih nalogodavaca iz inostranstva, tu ste u pravu. zato dalje ruke od kosova. mnogo je tamo srpske krvi proliveno kroz istoriju da bi ga sada mirno predali nekom u ruke. da je srbija iole normalna drzava, svi vi gospodo iz vlade bi trebalo da zavrsite u zatvoru zbog krsenja ustava i izdaje zemlje.

  • djoka lotric Vreme: 10.05.2013 06:41h

    vojo,vojo,zar ti nije dosta politike,bolje ti je da i dalje setas svog psa ispred zgrade posto ionako nemas nikoga...

  • Nena Vreme: 10.05.2013 07:27h

    DSS je opljačkala narod kroz razbojničku privatizaciju,ministri su se tada bezobrazno bogatili,za sada ih niko ne tera,toliko o patriotizmu,a g-din Kočtunica nije bio obavešten.

  • tomas Vreme: 10.05.2013 09:21h

    Podrska za DSS i ostale patriote.

  • otac makarije Vreme: 10.05.2013 09:49h

    "2013. je prihvaceno manje od onoga sto je nudjeno 2007". u ovoj recenici je sumirana sva nasa nesreca, od 1991. do danas je svaka ponuda bila sve losija i losija, a neke usijane glave misle da treba da cekamo jos. pa dokle, pobogu? jednom se mora podvuci crta i nastaviti zivot jer cemo zbog visih ciljeva ostati i bez gaca koje nosimo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP