Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

AKCIJA DSS

Koštunica: Odlučno NE!

Autor: D.D. | 24.11.2012 - 13:36:00h | Komentara: 6

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je danas da je važno, u trenutku kada predstoji skoro uspostavljanje granice sa Kosovom, dići svoj glas i suprostaviti se tome "na svaki način i po svaku cenu", jer je Srbija ugrožena i teritorijalno i ekonomski.

Koštunica dr Vojislav

Srbija je ugrožena: Vojislav Koštunica

"Glavni i osnovni razlog ove ugroženosti je u srljanju u evropske integracije, u ostavljanju interesa EU ispred interesa same Srbije", ocenio je Koštunica u izjavi novinarima posle potpisivanja proglasa "Srbija je ugrožena" u centru Beograda.
Srbija je, objasnio je on, ugrožena zbog ucena koje se ređaju iz Brisela i uslovljavanja koje EU postavlja samo Srbiji i nijednoj drugoj državi.
Koštunica smatra da za početak decembra najavljena primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima sa Kosovom otvara pitanje velike odgovornosti pred kojom se sadašnja vlast nalazi.

Koštunica dr Vojislav

Siniša Kovačević ispričao vic o plavušama

- Jedna granica povlači drugu granicu, jedna ucena povlači drugu ucenu, napomenuo je on, objašnjavajući da nasrtaji na teritorijalni integritet Srbije postoje ne samo kad je reč o Kosovu. Napominjući da je DSS podnela Ustavnom sudu predlog za ocenu ustavnosti sporazuma postignutih u Briselu sa Prištinom i više uredbi koje je na osnovu njih donela Vlada, Koštunica je naglasio da odluka suda mora da bude doneta pre primene sporazuma o granicama.
"Donese li Ustavni sud svoju odluku posle uspostavljanja granice između Srbije i Kosova, onda ta odluka nema nikakvog značaja, onda će i Ustavni sud Srbije deliti
odgovornost za stanje i posledice koje mogu nastati", konstatovao je on.
Svi oni, dodao je Koštunica, koji u ovom trenutku misle da se može prikriti suština stvari i koji relativizuju ili umanjuju činjenicu da se uspostavlja granica sa Kosovom,
jednostavno prikrivaju istinu.

Koštunica dr Vojislav

Okružen pristalicama: Vojislav Koštunica u centru Beograda

Koštunica je naglasio da se to odnosi i na one koji tvrde da je spas za Srbiju što će se na toj granici naći "tobože statusno neutralni Euleks". On je rekao da je Euleks u stvarnisti "ekstremno pristrasan" i stvara nezavisnu i protivpravnu kosovsku državu.
Proglas DSS "Srbija je ugrožena" za nekoliko dana je, prema rečima Koštunice, potpisalo više od 200 istaknutih ličnosti iz javnog života Srbije, među kojima su akademici, umetnici, novinari i sportisti.
U proglasu se pozivaju "svi kojima nije zamrla savest i odgovornost za sudbinu svog naroda i države da kažu 'ne' i odlučno se suprostave ugrožavanju opstanka Srbije". Ukazuje se da nije u pitanju samo postepeno otimanje Kosova, već o opštem nasrtaju na teritorijalni integritet zemlje, jer "EU ne samo što ponižava Srbiju preko Haškog tribunala, već je i bezobzirno ucenjuje podstičući nove
separatističke ambicije u Vojvodini i Raškoj oblasti".
Poslednji komentari
  • novica952 Vreme: 24.11.2012 20:03h

    Priča gospodina Koštunice će se za koji dan potvrditi ili će situacija na terenu pokazati da je to samo jedan zajednički punkt umesto dva kako je sada na terenu. Ako je verovati Koštunici čeka nas potvrda stava da će integrisani prelazi ustvari postati granica između Srbije i severnog dela Kosova koje se do sada osećao kao deo Srbije i funkcionisao po zakonima Srbije. Da li će se Euleks postaviti po dogovoru koji je utanacio dačić i De Marnjak ostaje da se vidui ali kako se evropa ponaša prema Srniji nebi me čudilo da se u primeni to tumači na drugačiji način od onog kako tumači Srbija.A tada smo zaista u velikom problemu.

  • ovoime Vreme: 25.11.2012 00:17h

    novica952, cinjenica je da EU sve radi da bi Srbija stvarala atributa drzavnosti "Kosova", a to Srbija cini sa samoj saglasnosti prema sprovodenju briselskog aporazuma. "Integrisani prelazi" su sinonim za granica!

  • Ludi Milojko Vreme: 27.11.2012 16:02h

    Sasvim je jasno da od jucerašnjeg dana svako ko kaze da Srbija zeli da udje u EU mora da se suoci, jasnije nego ikada, i sa time da to zalaganje znaci eksplicitnu i direktnu saglasnost sa presudom Haskog tribunala dvojici hrvatskih generala...

  • Jagoda Vreme: 27.11.2012 16:02h

    Građanin Srbije i svaki Srbin mogao je da vidi juce kako izgledaju briselski i haski standardi i sistem vrednosti zbog cega treba da razmisli i da odluci da li deli sistem vrednosti Brisela i Haga, ili onaj nasih roditelja, naseg naroda, nase zemlje...

  • Starac Foco Vreme: 27.11.2012 16:03h

    Gradjani Srbije vrlo dobro pamte koliko je dugo nasa zemlja bila ucenjivana od strane Evropske unije punom i potpunom saradnjom sa Haskim tribunalom..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP