Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

Koštunica: Reći EU da Kosovo nije sused!

Autor: Ekipa Alo! | 27.10.2012 - 09:02:00h | Komentara: 3

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je da se na Srbiju nastavlja pritisak da uspostavi „međudržavne odnose“ sa Kosovom, na šta bi Beograd što pre trebalo da odgovori da je to deo Srbije. U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, Koštunica je naveo da se Srbiji kao nagrada za uspostavljanje dobrosusedskih odnosa nudi uslovni datum za pregovore o pristupanju EU.

Vojislav Koštunica

Vojislav Koštunica | Foto: O. Radošević

„Brisel je samo za Srbiju postavio uslov da sa delom sopstvene teritorije uspostavi dobrosusedske odnose. Slučajno ili namerno, ovakva ucena postavlja se na stogodišnjicu oslobađanja Kosova (od Otomanske imeprije). Ako Srbija prihvati da joj je Kosovo sused i uspostavi granicu sa Kosovom, to će imati dugoročne štetne posledice po naše državne i nacionalne interese“, ocenio je Koštunica. Prema njegovim rečima, sada je prava prilika da Srbija pošalje jasnu poruku da je došlo vreme za uspostavljanje čistih računa sa Briselom, kao i da Srbija ništa neće izgubiti ako ne dobije uslovni datum za početak pregovora sa EU.

Poslednji komentari
  • petar Vreme: 27.10.2012 09:50h

    Kostunica je po pravilu opet u pravu..od te linije nema uzmaka ali i treba pronaci resenje ali bez diranja granica Srbije .

  • Bebek Vreme: 27.10.2012 18:25h

    Upravo tvoja i takva politika, lazna i neka nazovi kvazipatriotska, udaljila je Srbiju od Evrope miliunima kilometara.Bio si savezni i drzavni funkcioner, zbog tvog odbijanja suradnje sa Haskim tribunalom, i tvoja je zasluga sto je Srbije ovdje gde jeste. Zato budi dobar politicar kao sto smatras sebe kao dobrog pravnika, i nemoj zaostriti ionako vrlo zaostrene odnose Srbije sa Svjetom-Evropom . Pokusaj ako mozes nekako da te odnose balansiras a ne da ulijes ulje u vatru, u protivnom ispasta, tvoj narod, naravno ako si i ti srbijanac . Nije zivot samca interesantan i nije uopce ljep i dobar, bez da si okruzen paznjom i postosvanjem od strane prijatelja. Dapace, zivot u samoci, Srbija je ukusila u vreme cara Milosevica, pa ti je taj zivot vrlo poznat, ali tko zna tebi i svim politicarima i tajkunima 100% bilo ljepo, a narod... sta vas briga, neka ide dodjavola.

  • Danica Mašić Vreme: 25.11.2012 11:45h

    *** Srbija u EU neće biti gola i bosa. Odmah će daobiti ČIZMU. ***Čim uđemo u Eu svi će imati posao. Da joj prave pare.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP