Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ADVOKAT ŠTITI NAČELNIKA GŠ

Krivična prijava zbog optužbi protiv Dikovića

Autor: Beta | 01.02.2015 - 12:05:00h | Komentara: 1

Advokat Svetozar Vujačić saopštio je danas da je u svojstvu građanina podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Sandre Orlović zbog optužbi koje je iznela protiv načelnika generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše Dikovića.

Ljubiša  Diković

Ljubiša Diković | Foto: Nebojša Marković

U saopštenju je navedeno da je Orlovićeva na konferenicji 29. januara ove godine optužila Dikovića da je kao komandant 37 motorizovane brigade učestvovao u ratnim zločinima na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine, čime je, prema Vujačiću, učinila krivično delo lažnog prijavljivanja.
Vujačić podseća da je iznela identične dokaze za svoju izjavu koji su izneti i 2012. godine, a koje je tužilaštvo za ratne zločine odbacilo kao neosnovane.
- Ovakvim iznošenjem neistine na teret načelnika generalštaba VS izazvala je veliku uznemirenost kod građana, pa predlažem da se u pred krivičnom postupku, utvrdi autentičnost, inkrimisane izjave, prijavljene i potom pokrene krivični postupak protiv iste (Sandre Orlović) - naveo je Vujačić u razlozima za podnošenje krivične prijave.
Izvršna direktorka Fonda Sandra Orlović 29. januara na konferenciji za novinare navela je da je ta organizacija došla do podataka koji jasno ukazuju da su u zločine počinjene na Kosovu u selima Rezala, Staro Čikatovo, Donja Zabela i Gladno Selo umešani pripadnici 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije na čijem je čelu bio Diković.
Zastupnik Dikovića advokat Đuro Čepić saopštio je nakon toga da je  Tužilaštvo za ratne zločine još 2012. godine potvrdilo da se protiv načelnika Generalštaba VS ne vodi nikakav postupak, niti da je on prijavljen kao učesnik nekog ratnog zločina.
Zbog ranijih navoda o njegovoj umešanosti u ratne zločine Diković je 2012. godine podneo tužbu protiv Fonda za humanitarno pravo i tadašnje direktorke Nataše Kandić, a proces je u toku.
Poslednji komentari
  • Dick Avoket Vreme: 04.02.2015 21:48h

    Ratnih zlocina je bilo, i to na veliko. to znaju i ptice na grani, i taj advokat Vujacic to veoma dobro zna i on kao advokat, mora da zna kada moze podneti krivicnu prijavu protiv nekoga, dapobije dokaze FHP i g.Orlovic.Orlovic i FHP jasno su iznele da imaju dovoljno verodostojne nesumnjive dokaze da je ta motorizovana jedinice, kojom je komandovao da je ta 37 brigada motorne jedinice vrsila ratne zlocina.nad civilnom stanovnistom I kako ce taj advokat pobijati te notorne dokaze? Ako se dogodi obrnuto, i utvrdjuje se iznoseni dokazi od strane advokata nisu tacnii smisljeni,onda sledi krivicna prijava protiv advokata od strane advokatske komore Srbije, naravno ako je ta komora pravedna, za iznosenje neargumentovanih dokaza i zbog ukaljanja uvreda licnosti i organizaciji, u ovom slucaju FHP i Advokatske Komore.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP