Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZALAŽE SE ZA SMANJENJE PLATA FUNKCIONERIMA

Krkobabić: "Vlada pasti
neće, već samo pojedinac"

Autor: B92 | 29.05.2013 - 12:15:00h | Komentara: 2

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić poručio da bi umesto zamrzavanja plata i penzija, što je predložio ministar finansija, trebalo smanjiti plate funkcionerima.

Jovan Krkobabić

Jovan Krkobabić | Foto: Zoran Raš

Predsednik PUPS-a je za B92 rekao da Mlađan Dinkić može da ima plan za zamrzavanje plata i penzija i da može da ga predlaže, ali da ne može da ga usvoji.

Umesto zamrzavanja plata i penzija, dodao je Krkobabić, trebalo bi smanjiti plate nekim funkcionerima, u koje je ubrojao sebe, Dinkića i premijera Srbije Ivicu Dačića.
Na pitanje da li će vlada pasti zbog neslaganja njenih članova oko tog veoma važnog pitanja, Krkobabić je odgovorio da Vlada neće pasti jer ona deluje kao tim, dodajući da može da "padne" samo pojedinac koji iz tog tima iskače.
Podsetimo, ministar finansija je pre neki dan u Skupštini Srbije, obrazlažući predložene izmene poreskih zakona, rekao da će u naredne dve nedelje koalicioni partneri razgovarati o uštedama u budžetu. Dinkić, međutim, nije tada precizirao da li se može očekivati zamrzavanje plata i penzija.
"Moramo da smanjimo budžetski deficit, ne možemo cediti suvu drenovinu, mora da se krešu rashodi", istako je Dinkić i ukazao na to da treba da se razmotri odnos plata u javnom i privatnom sektoru na šta ukazuju i Fisklani savet i Međunarodni monetarni Fond.
On je tada rekao i da su plate u javnom sektoru veće nego u privatnom koji hrani javni i dodao da će predložiti promenu formule za usklađivanje plata u javnom sektoru.
Na pomen mogućnosti zamrzavanja plata i penzija u javnom sektoru, odmah je reagovao Krkobabić, koji je i najveći protivnik te ideje, ali i premijer Srbije koji je rekao da neće biti zamrzavanja plata i penzija.
Poslednji komentari
  • suzi Vreme: 29.05.2013 14:06h

    Potpuno je u pravu sto se tice funkcionera. Dinkic je na prosloj Vladi proturio da se vcim funkcionerima, direktorima, pomocnicima i nacelnicima poveca koeficijent za 1.2 sto u prevodu znaci vecu platu od 20000-25000 dinara i plus bonus od 30% za izuzetno zalaganje. A na tim funkcijama su svi bivsi clanovi i kadrovi Dinkica G17+ i URS. Pa sada moze da zamrzava plate i penzije. Sto se njega tice on ce uvek zastititi i dobro nagraditi svoje ljude. Ali red je da misli i na druge ljude u tim ustanovama koji zive sa 30000 dinara plate. Pa da se stedi na nepotrebne troskove raznoraznih putovanja, dnevnica, bespotrebnih obnavljanja osnovnih sredstava. Da zadje u Skuptinu da vidi koje sve beneficije imaju nasi poslanici, pa benefit u Drzavnim firmama., Zasto su najmanje plate radnika PU. Ko ce vratiti novac od silnih manjka debljine asfalta, zasto stiti bogatase, zasto se od njih ne pleni imovina za ne placanje poreza ..............

  • PUPS-ovac Vreme: 29.05.2013 15:32h

    Svaka cast Jovo za to sto se zalazes,ionako imas veliku penziju,i plus platu.Skresati plate svim funkcionerima,i poceti da ih placamo po ucinku koliko su doprineli boljem zivotu narodu Srbije.Funkcionerima ukinuti ruckove o trosku budzeta,neka sami plate sta pojedu i popiju.Jovo makar na putu placa kiselo mleko iz svog dzepa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP