Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RASIM LJAJIĆ IZNENADIO NA VOŽDOVCU

Kulturnom kampanjom do izbornog uspeha!

Autor: I. Kljajić | 17.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Osim Aleksandra Vučića, apsolutnog pobednika lokalnih izbora u tri opštine, pravo da u nedelju uveče otvori šampanjac imao je još samo Rasim Ljajić, čija je Socijaldemokratska stranka Srbije na Voždovcu osvojila više od šest odsto glasova. Iza Ljajićevih leđa ostali su i Koštunica, i Dinkić i Jovanović, što je mnoge iznenadilo, a neke i navelo da menjaju taktiku pred sigurne beogradske i moguće parlamentarne izbore početkom godine.

Ljajićevi proslavili  izborni uspeh

Ljajićevi proslavili izborni uspeh | Foto: FoNet

- Najviše smo iznenadili istraživače javnog mnjenja, pošto za njih nismo ni postojali. Za te prodavace procenata svuda smo bili duhovi koji hodaju, ali koji su na svim izbornim nastupima prelazili cenzus. I na ovim poslednjim izborima smo govorili da ćemo sve iznenaditi. Nismo davali velika obećanja, vodili smo nenametljivu, civilizovanu i kulturnu kampanju i osvojili četiri mandata.


- A jeste li iznenađeni ovako ubedljivom pobedom SNS-a?
- Očekivao sam da će imati iznad 40, ali više od 50 odsto je i za mene veliko iznenađenje. Takav rezultat niko nije postigao u konkurenciji od čak 13 lista.
- Uprkos tome, očekujete li džentlmenski poziv naprednjaka za saradnju?
- Očekujemo, jer je SNS takvu praksu imao i u drugim opštinama. SDPS je spremna da preuzme tu odgovornost.

- Da li je rezultat SNS-a u sve tri opštine siguran signal da će se ići i na prevremene parlamentarne izbore?
- Imajući u vidu ovoliku popularnost, SNS-u bi odgovarali ti izbori. Prirodno je da stranka želi da kapitalizuje ovu prednost i ta odluka doslovce zavisi od SNS-a. Stranački posmatrano, legitimno je pravo naprednjaka da idu na izbore. Međutim, kada se pređe na državni nivo, to realno znači najmanje šest meseci stopiranja reformi. Zbog toga je to za Vučića veoma teška odluka, ali će morati uskoro da prelomi.

- Da li je ovaj rezultat SDPS-a dovoljan znak poverenja birača da krenete samostalno i u osvajanje Beograda i Srbije?
- Razmišljamo o samostalnom izlasku na izbore u Beogradu, ali ćemo o zajedničkom nastupu razgovarati i sa potencijalnim partnerima. Kada je reč o parlamentarnim, sve zavisi da li će biti objedinjeni sa beogradskim. Najiskrenije, SDPS nema finansijska sredstva za kampanju na teritoriji cele Srbije i zato ovako razmišljamo.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 17.12.2013 08:18h

    Srbija je dobila jos jednog vidovnjaka-Zorana Kesica. PREDVIDEO JE USPEH OVE STRANKE I NJENOG PORTPAROLA I CLANA PREDSEDNISTVA MAGISTRA IVANA BAUERA. U njegovoj tv emisiji /krajem prosle nedelj/ prikazao je Ivana kako u narandzastom dzemperu/sa sve takvom kravatom,deli narandze,pomorandze,/gle cuda/,narandzasto,pomorandzasto,ofarbanim zenama,u kampanji za vlast na Vozdovcu.Rezultat vidimo..kao i narandzastu zvezdu u usponu. Ljajic je unutar partije dobio konkurenta,mladog,narandzastog lava Ivana Bauera,kada je u pitanju zensko glasacko telo ,na Vozdovcu, Beogradu, Srbiji... MASHALA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP