Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NARUŠENI ODNOSI U SVM

Laslo Varga više nije potpredsednik stranke

Autor: Beta | 19.06.2015 - 17:32:00h | Komentara: 0

Smenjeni potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Laslo Varga nije želeo danas da komentariše odluku o njegovom smenjivanju.

Ištvan Pastor

Pastor tražio od članova Saveta da smene Vargu | Foto: Robert Getel

- Ne bih danas želeo da ocenjujem i komentarišem sve što se zbivalo prethodnih dana a posebno prethodne noći, jer bi bilo prerano. Želim da odgovorno razmislim o svemu i da analiziram sve moguće konsekvence, opasnosti, mogućnosti, pa ću onda komentarisati, rekao je Varga za agenciju Beta.
Na inicijativu predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora, Savet SVM-a je sinoć smenio Vargu sa mesta potpredsednika stranke.
Pastor je danas na konferenciji za novinare u Subotici rekao da je sinoć zatražio od članova saveta da glasaju o poverenju njemu zbog, kako je naveo, "krize poverenja" unutar stranke.
Dodao je da je od 46 prisutnih članova on dobio poverenje 45 članova, a nakon toga je zatražio da Savet smeni potpredsednika SVM-a i člana predsedništva Lasla Vargu, dok jedan od članova predsedništva i osnivača SVM-a Laslo Joža sinoć nije dobio podršku većine za ulazak u ovo telo.
Prema rečima Pastora, Vargin mandat nije produžen jer je u proteklih dva i po meseca narušen odnos između njega i predsednika stranke zbog nedostatka poverenja, kao i zbog, kako je naveo, „sramotnih moralnih razloga“, o kojima nije želeo da govori.
Na pitanje novinarke Bete da li je Laslo Varga smenjen zbog njegove otvorene podrške novinarima lista "Mađar so", koji su se proteklih dana pobunili protiv glavne urednice tog lista, Pastor je odgovorio odrečno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP