Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE NOVOG MINISTRA FINANSIJA

Laza baš zna da uživa! (FOTO)

Autor: Nina Gavrilović | 15.08.2013 - 21:19:00h | Komentara: 21

Krstić uživa u kvalitetnom viskiju i cigarilosima, s prijateljima letuje u ekskluzivnim rizortima, a obožava „kontroverzne“ filozofe

Uživa u zalasku sunca: Lazar Krstić

Uživa u zalasku sunca: Lazar Krstić

Mladi srpski finansijski ekspert Lazar Krstić pristao je da fotelju u prestižnoj konsultantskoj firmi „Mekinzi“ u Njujorku zameni za mesto u rekonstruisanoj Vladi Srbije! On je prihvatio poziv Aleksandra Vučića da se uhvati u koštac sa svim izazovima srpskih finansija i, kako je sinoć potvrdio savetnik prvog potpredsednika vlade Siniša Mali, od 26. avgusta Lazar će biti novi ministar finansija u Vladi Srbije.

Sa njim na letovanju je bio i prijatelj

Sa njim na letovanju je bio i prijatelj

Krstić već napravio plan
Da je i te kako svestan teške ekonomske situacije u Srbiji i upoznat s problemima s kojima će morati da se uhvati u koštac, svedoči i preliminarni plan koji je mladi stručnjak već napravio. Kao najveće probleme je izdvojio nezaposlenost, poresku nedisciplinu, komplikovane procedure i korupciju. Krstić predlaže nultu poresku toleranciju, a posebno je istakao problem tajkuna, koji zahvaljujući jakim političkim leđima godinama nisu plaćali poreze. On navodi i da bi trebalo uvesti progresivno oporezivanje, tako da najbogatiji plaćaju i veće poreze. Predlaže i formiranje posebnih kancelarija za brzu i efikasanu izradu dokumentacije potrebne stranim investitorima, te hitno rešavanje problema preduzeća u stečaju i restruktuiranju i nalaženje strateških partnera za javna preduzeća.

Dok dvadesetdevetogodišnji ekonomski mag sa Jejla ne preuzme novi resor, „Alo!“ za vas otkriva brojne zanimljivosti iz njegovog privatnog i poslovnog života.
On je stručan, obrazovan, posvećen, snalažljiv, a kako se čini – ume i dobro da se zabavi! Ako je sudeći po profilima na društvenim mrežama, Krstić će zaista odskakati od ostalih ministara, ako ništa drugo, onda po interesovanjima koja je usavršavao širom sveta...
Rodom Nišlija, Krstić je završio Srednju školu „Bora Stanković“, u kojoj ga pamte kao odličnog učenika i vukovca. Nakon mature, kao sjajan đak dobio je američku stipendiju, otišao u beli svet i – odlično se snašao! Nakon studija na čuvenom Jejlu za koje je štedeo svaki dinar, mladi Srbin stigao je do Njujoka, gde se zaposlio u kompaniji „Mekenzi“ i istakao se u menadžmentu, finansijama i konsaltingu. No, ne dajte da vas to zavara, iako profesionalac, Krstić ume da se opusti. Umesto klasičnih političkih poza u odelu, na njegovom profilu mogu se naći i nešto opuštenije fotografije sa brojnih putovanja.
Na društvenoj mreži Forskver budući ministar postavio je fotografije na kojima sanjivo posmatra pučinu i zalazak sunca. Da ni u Americi nije zaboravio odakle je potekao, svedoče i fotografije Kalemegdana, koje u njegovom albumu stoje rame uz rame sa prizorima iz Njujorka i Amsterdama.

Pre dolaska u Srbiju, Lazar se proveo u portorikanskom rizortu

Pre dolaska u Srbiju, Lazar se proveo u portorikanskom rizortu

A Lazar ili kako ga tamo zovu Lazer, voli da putuje! Sudeći po slikama, Lazar je ove godine letovao u rizortu u Portoriku, a lane je sa prijateljem uživao na grčkom suncu. Da je naš budući ministar pravi hedonista svedoči slika sa prozora njegovog stana u Njujorku, gde stoje nezaobilazni „meklejn“ viski i cigarilosi „davidov“. Lazar nema problema da se sporazume, pošto tečno govori nemački, francuski i engleski jezik, što objašnjava brojne prijatelje iz različitih krajeva sveta, među kojima ima najviše Rusa. Među njegovim interesovanjima su priroda, opuštanje, umetnost, a za sebe kaže da uživa u filozofiji, posebno u „kontroverznim delovima“. Nakon što je prihvatio poziv Aleksandra Vučića da zameni Mlađana Dinkića na mestu ministra finansija, u Srbiji mu kontroverze sigurno neće manjkati.

Pogled na Njujork kroz prozor Krstićevog stana

Pogled na Njujork kroz prozor Krstićevog stana

Prvi potezi Krstića

Već je dogovoreno nekoliko mera i poteza koji će novi ministar finansija Srbije Lazar Krstić povući, među kojima su nova prodaja državnih obveznica, prodaja Telekoma i još nekoliko državnih kompanija, ali i reforme velikih sistema, piše Blic.

Krstić je razgovarao u sredu uveče sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i prihvatio da 26. avgusta na sednici Skupštine Srbije bude imenovan za člana Vlade i ministra finansija.

Prvi koraci zapravo biće sprovođenje akcionog plana koji je Krstiću Vučić već predočio.

Tako će već u septembru uslediti nova prodaja državnih evroobveznica od milijardu dolara, čime bi se obezbedilo redovno izmirenje svih obaveza države do marta 2014.

- Budžet sada raspolaže sa dovoljno novca za finansiranje svih obaveza. Ali Vlada je pre mesec dana usvojila odluku da se dozvoli nova emisija evroobveznica, angažovan je savetnik za ovaj posao, ali se čeka najbolja cena na svetskom tržištu - rečeno je listu u Vladi Srbije.

Međutim, Srbija danas teško može da proda državne obveznice po kamati koja je dobijena proletos. Tada smo prodali zapise na sedam godina uz kamatu od 4,8 odsto, dok je sada cena oko 7,5 odsto, rekao je isti izvor.

Poslednji komentari
  • Drakce Vreme: 15.08.2013 21:46h

    Plakacemo mi za Dinkicem :D

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 15.08.2013 22:06h

    Крстић је као сваки честити скоројевић, неиживљен, славом ударен, сумњиве секси оријентације. Не траба нам бре.

  • miki Vreme: 15.08.2013 22:12h

    Sve se bojim na kraju nas LAZAR koga u Americi zovu LAZER na kraju dobije novo ime LUZER. Ipak sa srecom

  • Rodger Vreme: 15.08.2013 22:18h

    Derpre aaa???

  • Mirjana Vreme: 15.08.2013 22:27h

    Ahahaha...Ja zivim u USA pa cisto da napomenem nekoliko stvari. Kada zelite da letujete, pogledate sve ponude koje mozete naci na internetu i mozete da rezervisete sta pozelite. Dakle, cene nisu visoke cak ni za prosecne dzepove, a ''rizorti'' su dostupni takodje. Jos ako imate pristup groupon-u, onda ne morate da brinete. Sigurna sam da mladi gospodin nije radio u toj ''fotelji'', a i ako je boravio u McKinsey kompaniji bio je potrcko...Pozdrav omiljenom listu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP