Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NELEGALNO FINANSIRANJE PARTIJA

LDP: Anketni odbor
da ispita veze političara i tajkuna!

Autor: Tanjug | 17.12.2012 - 12:15:00h | Komentara: 58

Liberalno-demokratska partija tražiće da se da Skupština Srbije formira anketni odbor koji bi ispitao veze političkih stranaka i pojedinaca sa biznismenima i tajkunima i nelagalno finansiranje partija, jer tvrde da borba protiv korupcije "klizi u političku zloupotrebu i obračun sa neistomišljenjicima".

Nenad Milić

Nenad Milić | Foto: Emil Čonkić

Poslanik LDP Nenad Milić rekao je novinarima u Parlamentu da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić zloupotrebavljava borbu protiv korupcije i da posle hapšenja vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Mišković nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji niti ko ih je u državi omogućio, već "ko je primao novac od Miškovića".


On je rekao da Anketni odbor mora da ispita kome je Mišković davao novac, kome je nudio novac da ne bude uhapšen, i ko mu je obećao da neće biti uhapšen.

"To teško može da bude neka opoziciona pa ni vladajuća partija ako se ne bavi borbom protiv korupcije ili nema veliku vlast", naveo je Milić dodajući da je čudno da policijac koji je učestvovao u tom slučaju kaže da ni tužilac nije znao da će doći do hapšenja Miškovića, a da tabliod ipak objavljuje tu infomaciju.

"Tabliod je znao jer mu je neko javio", kazao je Milić.

Po njegovim rečima, LDP je pozvao prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića istog dana kad je izjavio da zna bar 20 političara koje je finansirao Mišković da kaže njihova imena, ali se nije ništa desilo.

"Tako sada više nije tema da li je bilo zloupotreba u privatizaciji nego ko je uzimao novac, a uzrok te teme je političar koji to zna a neće da nam kaže", naveo je Milić i dodao da ne podržava borbu protiv korupcije kakvu vodi Vučić.

"Da ne bi dolazilo do zloupotrebe borbe protiv korupcije koja se svodi na podršku jednom čoveku, ja smem da kažem da ne podržavam Aleksandra Vučića. Možda je to jeres, ali znam ga 20 godina i znam šta je radio. Da li podržavam borbu - da, ali ne na način na koji je Vučić vodi, jer je to samo politički obračun i borba protiv političkih protivnika", kazao je Milić.
On je dodao da je formiranje anketnog odbora neophodno, jer će ako se sve ne istraži ispasti da je "Tomislav Nikolić jedini koji je primao novac od Mišković, jer je to javno rekao".
Poslednji komentari
  • jovicaN Vreme: 17.12.2012 21:33h

    Nekad bilo: formiraj komisiju da ništa ne otkrije! Nisu samo jasni razlozi dupliranja kapaciteta - o dotičnom već istražuju profesionalci!

  • Apis Vreme: 18.12.2012 02:52h

    Kriminalu i korupciji se u ovoj drzavi mora stati na put.

  • Mlata Vreme: 18.12.2012 02:58h

    Jasno je da ce ova vlada uciniti sve ne bi li odgovorne privela pravdi.

  • Dragutin Dimitrijevic Vreme: 18.12.2012 03:00h

    Vucic nam je obecao da ce jedan od prioriteta nove vlade biti obracun sa kriminalom.

  • Milkica Vreme: 18.12.2012 03:02h

    Bez suzbijanja organizovanog kriminala, ova drzava ne moze krenuti napred.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP